.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

maanantai 12. elokuuta 2013

VoimaTreeni 2: Minä olen, hengitän






VoimaRuno



Riisun hiljaa kaiken pois,
eilisen, tämän päivän ja tulevat hetket,
mitään ei jää lopulta jäljelle,
olen kuin lehdetön puu, lähes oksaton
ja silti minun on äärettömän hyvä olla.

Kasvatan juuriani, perustaani,
sitä kautta kurkotan ylemmäs ja laajemmalle,
avaan silmiäni enemmän ja enemmän
nähdäkseni oman itseni, kuvajaiseni
maailman peilissä selvemmin.

Tässä minä olen alastomana
aivan kuin tänne saapuessani,
ei minulla ole mitään
enkä minä mitään tarvitse lisää,
minulla on jo aivan kaikki 
tarpeellinen annettuna mukaani.

Alan ymmärtää 
oman suuruuteni, oman ihmeellisyyteni,
minä olen, hengitän,
minä elän, teen omaa kudelmaani,
joka on juuri tässä nyt,
vain se on arvokasta ja merkityksellistä.









Minä olen, hengitän



Voisinko vain ottaa vastaan ja olla kiitollinen kaikesta? Olisiko parasta olla etsimättä? Voisinko luottaa, että kaikki järjestyy  varmasti parhaalla tavalla. Löydänkö oman tarkoitukseni? Mietinkö sitä niin paljon, että hukkaan sen ajatuksieni sekamelskaan.



Joskus tulee hetkiä, jolloin kaikki on selvää


Juuri silloin en yritä yhtään mitään

 MINÄ VAIN OLEN









VoimaTreeni 2


Oletko ajatellut miten luonnollista on hengittäminen? Se tapahtuu aivan itsestään. Voisiko kaikki sujua yhtä luonnollisesti? 

Huomisen voimatreenin tehtävänä on keskittyä hengitykseen.

 Keskity rauhassa omaan hengitykseesi 

3 x 5 min

kolme kertaa viiden minuutin ajan päivän aikana. 


Liitä harjoitukseen mielikuvat ja tunteet: 


KIITOLLISUUS 

PUHDISTUMINEN 

UUDISTUMINEN


Olen kiitollinen, että saan hengittää puhdasta ilmaa. Hengitän sisään uutta puhdasta ilmaa ja hengitän ulos kaiken tarpeettoman. Hengitykseni uudistaa minua. 










3 kommenttia:

  1. Aivan erilainen harjoitus kuin eilen. Aamulla onnistuin hyvin ja ilahduin kun tunsin, että olin selkeästi enemmän läsnä hengitykseen keskittymisen ansiosta. Päivästä tuli hyvä, olin töissä positiivisempi kuin maanantaina ja kiinni hetkessä.

    Töiden jälkeinen hengitysharjoitus oli laiskan oloinen, en keskittynyt kunnolla - harmi! Illalla vielä kolmas kerta edessä...

    Olen mielettömän onnellinen kaikista treenikavereista ja kommenteista. Ihanaa, jos tohditte kirjoitella kaikkien näkyville, mutta sähköpostiakin minulle saa laittaa ja vastaan kyllä mielelläni kuulumisiin.

    Nyt kirjoittelen keskiviikon voimatreenin valmiiksi.

    VastaaPoista
  2. Itse sain tehtyä hengitysharjoituksia matkalla töihin, töistä kotiin ajellessa ja koiran kanssa lenkillä. Jostain syystä töissä ollessa imeytyy siihen kiireeseen liikaa, missä itsellä on selkeästi parantamisen varaa. Teinkin nyt Voimatreeni 1 työpäivän aikana ja teki kyllä hyvää sen muutaman kerran oikein pysähtyä siihen hetkeen ja pysäyttää ajatuksensa. Treenaampa tätäkin huomenna lisää. Voimatreeni 2:sta jäi selkeästi mieleen positiivisuus, jonka itsekin mainitsit ja leveä hymy kasvoille harjoitusten jälkeen. Tuli mukava, rauhallinen & hyvä fiilis koko päiväksi:)Innolla odotan jo huomisen treeniä! t.kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä ideasta: Miten en ole hoksannut, että ajaessani töihin voin tehdä hengitysharjoituksia? Kokeilen heti tilaisuuden tullen, minulla on melkein tunti aikaa mennen tullen.

      Töissä tosiaan helposti imeytyy kiireen mukaan, varmaan meistä jokainen. Siksi tauotkin ovat niin tärkeitä, että voi nollata ja ajatuskin toimii taas kirkkaammin. Yleistähän on se, että ei enää muista mitä oikein oli tekemässä, kun on miljoona asiaa samaan aikaan mielessä.

      On hienoa, että aiot treenata lisää hetkeen pysähtymistä. Minulle siitä on ollut paljon apua omassa työssäni. Tuntuu hyvältä tehdä töitä läsnäolevana. Hmmm...voisikohan siinäkin ohessa tehdä hengitysharjoituksia...

      Voisiko olla, että viiden minuutin hengityksellä aamulla olisi iso vaikutus koko päivään? Minullakin oli hyvin samat tuntemukset kuin sinulla tänään. Täytyy jatkaa, on se sen arvoista. Olen iloinen, että olet mukana ja kiva kun kerroit päivästäsi.

      Poista