.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 28. elokuuta 2012

Unenpöpperöinen aamurunoilu - se toimii!


Viime kesänä kirjoitin runoja voimakirjaan puutarhassa

Aamulla tapahtui jotain aivan erityistä. En kirjoittanutkaan aamusivuja vaan aloitin aamuni kirjoittamalla runoja. Olen kokeillut tätä taktiikkaa aiemminkin ja se on aina toiminut hyvin. Aikaisin aamulla juuri heränneenä tunnen olevani osittain vielä unimaailman poluilla. Uskon, että runot saavat voimansa jostain sieltä. 

Runot virtasivat helpon tuntuisesti. Kirjoitin niitä kolme ja ne olivat kaikki hieman pidempiä runoja. Aamurunoilussa tyhjennän mieleni. Päässäni ei ole yhtäkään ajatusta, ei ainuttakaan sanaa. Jostain saapuu pian ensimmäinen sana paperille. Sen jälkeen on pidettävä hoppua, että kynä pysyy vauhdissa mukana. Niin nopeasti sanat virtaavat tajuntaani. 

Runokirjassa on nyt kolme runoa, mutta en julkaise niitä vielä. En pysty siihen, sillä runoni ovat vastasyntyneitä ja hyvin hauraita. En tahdo päästää niitä vielä maailmaan. Minun on annettava niiden vahvistua rauhassa muutamia viikkoja ja sitten julkaisen ne. Ihan noin vain kuin huomaamattani. Tiedän, että  runot eivät juurikaan muutu, sillä haluan pitää ne lähellä alkuperäistä olemustaan eli en tarvitse aikaa niiden muokkaamiseen. Tarvitsen aikaa jonkinlaiseen sopeutumiseen. En osaa sitä paremmin kuvailla.Suosittelen kokeilemaan aamurunoilua heti herättyä tai mitä tahansa luovaa toimintaa harrastatkaan. Ainakin itselleni tämä oli iso löytö, sillä olin aivan unohtanut aamun voiman. Odotan jo huomista aamua ja uutta mahdollisuutta kirjoittaa. Illalla nukkumaan mennessä keskityn ajattelemaan, että aamulla kirjoitan runoja. Sillä tavalla mieleni valmistautuu nukkuessani. Samalla tavalla voi pyytää apua erilaisiin tilanteisiin. Saattaa olla että aamulla herää ratkaisun kera. Niin, että miltä sitä apua pyydetään? Minä pyydän sitä omalta itseltäni, omalta sisimmältäni, joka tuntee minut parhaiten.
Edistysaskeleeni Runotalon suhteen tänään? Aamun runojen kirjoitushetki oli iso edistysaskel. Jollain tavalla tunsin ymmärtäväni paremmin kuin koskaan aiemmin miksi olen valinnut yritykseni nimeksi Runotalon. Unelman toteutumisen kannalta se on oikein, oikein iso askel. Niin vain on sekin arka luova asia, etten vielä uskalla siitä kertoa tarkemmin. Jonain päivänä varmasti kerron, kun aika on siihen sopiva ja itse olen vielä paljon, paljon rohkeampi kuin nyt.

Loppuun löysin sopivan runon. Etsin runon runosivulta, jossa on runoja, jotka ovat tarpeeksi kauan sitten kirjoitettuja, että uskaltavat tulla maailman silmiin.Sielussani on tilaa
musiikille, runoudelle, taiteelle,
kaikelle kauniille.

Annan sisimpäni täyttyä
luovuuden voimasta,
kerään siitä oman energiani.


5 kommenttia:

 1. Runoguru Risto Ahti sanoo monessakin kirjassaan, että alitajunnalle pitää ajoissa kertoa, että aikoo kirjoittaa runon. Eli juuri kuten kerrot, niin illalla keskittyy ja kertoo, että aamulla ensimmäiseksi kirjoitan runon.

  Katso nyt, tässä kirjoitan ja neuvon toista, vaikka itsekin olen ohjeen unohtanut. Nyt pitää toimia. Vieläköhän ehtisi huomisaamuksi. Kokeilen. Hienoa että sinä sait runoja. Eikö ole hieno tunne, kun kynä vain kirjoittaa lähes itsekseen. Olen niin saanut lähes koko kokoelman, mutta nyt on jokin lukko. Sitä avaan kirjasi avulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni onkin maininnut tuon runogurun useamman kerran. Itse en ole lukenut hänen kirjojaan, varmaan kiinnostavaa luettavaa olisi.

   Nyt aamulla oli heti niin paljon kiireellistä tehtävää, että runokirja jäi toiseksi, mutta huomenna on taas aikainen työaamu eli herään todella aikaisin n. 4.30. Silloin maailma on sopivan taianomainen kirjoittamiseen. Jospa nyt saat jo lukon kohta avatuksi.

   Niin minä olen kaiken kirjoittanut, sanat vain virtaavat kuin nauhana, seuraava sana on jo valmiina kun edellinen on virrannut paperille eikä pidä pysähtyä miettimään onko tämä oikein, väärin tai hyvä, kaikki käy :)

   Poista
 2. Hei Sari.
  Olet ollut ajatuksissani, vaikka niin surettavan harvoin enää pääsen koneen ääreen ajatuksineni istahtamaan. Korttisi, arvontasi suloinen palkinto <3, kulkevat kalenterini välissä ja hymyillen niistä edelleen valitsen sen parhaimman päivään sopivan!
  Ihanat, oikeaan osoitteeseen silloin taisivat tulla :)

  Kaunista ja rauhallista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava saada viestiä sinulta. Enpä ole itsekään ehtinyt poiketa blogissasi aikoihin, mutta nyt heti käväisin ja löysin tutun tunnelman, jos olen aina pitänyt. Huomasin myös runoni marginaalissa linkin kera, kiitos, on hienoa nähdä se siellä! Ilahduttavaa, että kortit ovat yhä tallessa ja käytössä. Aika paljon on tapahtunut sen arvonnan jälkeen, on uusia kortteja ja kursseja. Viestisi oli kiva yllätys, pitäisi itsekin viettää vaikka yksi sunnuntai kulkien vanhoissa tutuissa blogeissa moikkailemassa :) Oikein ihania syyspäiviä myös sinulle!

   Poista
  2. Ps. Taas nopeasti näpyttelin ja kirjoitusvirhe kohdassa, löysin tunnelman, josta olen aina pitänyt. Pakko korjata, kun virhe oli niin kökkö, mutta en halunnut poistaa hyvää alkuperäistä viestiä ja kirjoittaa alusta uudelleen, kun se ei enää koskaan tunnu samalta kuin ensimmäinen vastauskerta :)

   Poista