.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

perjantai 24. elokuuta 2012

Kurkkuyrtti & Tähti runo & Kirppisaskel

Kirkkaudessa vaeltavat
taivaan pienimmätkin tähdet.
Isoimmat valaisevat niiden kulkua
lämmöllään ja sydämellään.

Minä olen pieni,
 paljon pienempi
kuin yksikään tähti.

Kuka minun tietäni,
 kulkuani valaisee?

Minun sisimpäni valo loistaa,
jos niin tahdon ja valaisee tieni.
On helppo kulkea ja turvallista,
kun tietää minne on menossa.

Miten olen tänään edistänyt unelmaani? Löydän yhden pienen askelman, jonka etenin. Olin siskoni kanssa kirpparilla. En ole pitkään aikaan etsinyt kirpparilta vaatteita eli olen ostanut vaatteeni uusina. Huomasin nauttivani etsinnästä, siinä oli paljon luovuutta ja hauskuutta. Löysinkin muutamia sopivia puseroita. Ne olivat siistejä ja hyväkuntoisia eivätkä maksaneet kuin muutaman euron. Eurolla löysin myös intialaiset käyränokkaiset kengät, jotka ovat mukavaa vaihtelua villasukille. Ehkä pidän niitä vain silloin kun kirjoitan Julia Cameronin aamusivuja tai runoilen uusia voima-aforismeja.

Miten tämä on edistysaskel kohti unelmaani? Oli hyvä huomata, että nautin kirpparilla käynnistä. Olen valmistautunut tulotasoni tippumiseen entisestä tasosta, sillä teen nykyisin lyhyttä työviikkoa tavaratalossa. Luovuuteni taitaa herätä eloon, kun alan taas miettiä kaikkea kulutustani tarkemmin. Tavoitteeni on tietenkin, että jonain päivänä yritykseni Runotalo tuottaisi niin hyvin, että saisin siitä elantoni. Edistysaskel on huomata, etten tarvitse kalliita vaatekauppoja vaan pärjään vähemmällä. Olen tehnyt oikean ratkaisun, kun olen vähentänyt töitä saadakseni aikaa Runotalon edistämiselle. Tänään sen taas ymmärsin. Hyvä tietää, että sisimpäni on oikeassa. Sen voi huomata ihan pienissä arkisissa asioissa kuten kirpparilla tänään. Minulla oli hyvä mieli ja on vieläkin.

Huomenna taas uusi pieni askel. Mikähän se on?4 kommenttia:

 1. Paljosta voi karsia, jotta saa aikaa omille unelmille. Upeita kuvia niin eilen aamuvalossa kuin tänäänkin. Kurkkuyrtti on tosi kuvauksellinen samoin eilinen tarha-alpi sammalten joukossa. Voi miten kaunis kuva se oli. Tällainen metsäneläjä nauttii sellaisista kuvista.

  Kaunis runo, oma sisäinen valo näyttää tien :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän karsin, sitä paremmalta alkaa tuntua. Vielä kun keksin miten karsin autoasian niin että olen tyytyväinen... :)

   Juuri ihailin tarha-alpia uudelleen, kun käväisin puutarhassa valokuvaamassa. Vihreä sammal sopii niin hyvin juuri siihen keltaiseen. Silti minun on varmaankin siirrettävä alpi keväällä, kun isossa kokonaisuudessa se keltainen pomppaa liiaksi esiin. Ehkä saan sammaleisen kiven alapihallekin alpin kaveriksi.

   Runon viesti on juuri sitä minkä yritän hartaasti itse oppia muistamaan.

   Poista
 2. Sari, minäkin tunnen syvää tyydytystä, kun ohitan vaatteita ja muuta turhaa. Kaapit pursuavat ja kaikki käytetään loppuun. Miten valitettavaa, että olen saanut juuri nyt heikkouden kashmirneuleisiin...

  Ihan tosissani olen alkanut minäkin miettiä kaikkea kulutusta. Vähemmän on enemmän ja se vapauttaa sisäisiä voimavaroja.

  Minusta tuntuu, että sun kaikki kurkkuyrttikuvat ovat mun suosikkejani!

  By the way: Minun sähköpostiosoitteeni on leenalumi@gmail.com Mieheni löysi tänään sen Akileija-korttiasian sieltä mun vanhasta, jossa minä en käy enää ikinä. Olisin kyllä suvella niitä kortteja juuri tarvinnut ja olisin voinut niistä postatakin. Mun uusi osoite on ilmoitettu profiilissani sekä olen erikseen maininnut sen postauksissa muutamaan kertaan. Tiedän toki, että et ehdi kaikkea lukea mitä tuotan, mutta tämä tiedoksi, että siksi et saanut vastausta...

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hienoa päästä wabi sabi tyyppiseen elämäntyyliin, silloin jokainen esine, jonka omistaa olisi erityinen aarre. Vaatteitakaan ei tarvitse olla niin hirveän useita erilaisia, mutta ne mitä on olisivat laadukkaita, ajattomia, kestäviä ja rakkaita. Persoonallisuus olisi vielä plussaa...osaisipa ja ehtisi itse ommella vaatteita :)

   Kurkkuyrtti on aivan ihmeellinen kasvi, joten ei ihme.

   Nyt kun kirjoitat tuosta sähköpostista niin muistan, että olet sen jopa erikseen minulle kertonut sähköpostitse, mutta otin vain ensimmäisen osoitteen mitä sähköpostini ehdotti enkä tietenkään muistanut, että oli vaihtunut(ihan normaalia minulla tuo muistamattomuus). Päättelin, että sinulla on kiireitä ja sähköpostit helposti muutenkin valuvat alas listalla...sinullakin varmasti postia riittää. Mietin myös, että ei ole kohteliasta kauheasti mainostaa ja kysellä :) No, nyt yritän muistaa jatkossa osoitteen oikein. Kesäistä viikonlopun jatkoa myös sinulle, oli ihana pihapäivä tänään, toivottavasti sielläkin oli aurinkoista ♥

   Poista