.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Julia Cameronin luovuusharjoituksia

Järjestelin eilen vanhaa kaappia, jossa on paljon vanhoja muistikirjojani.

Olen kirjoittanut nuoresta tytöstä asti. Minulla on tallella pieni lukollinen päiväkirjakin, jonka sain joululahjaksi kauan sitten.
Eilen löysin viisi vuotta sitten kirjoittamiani aamusivuja. Osa sivuista oli irrallaan kerättynä äitini tekemään kangaspäällysteiseen isoon säilytyskansioon. Kaikissa sivuissa oli päivämäärä. Pysähdyin lukemaan kirjoituksiani. Huomasin, että olin löytänyt vastauksia. Osan vastauksista löysin tuolloin kirjoittaessani, osa on kypsynyt valmiiksi myöhemmin.

Aamusivut ovat Julia Cameronin keksintöä. Äsken etsin hänen kirjansa Tie luovuuteen esiin kätköistäni. Ajattelin lukea kirjan uudelleen. Tiedän kokemuksesta, että Julia osaa auttaa eteenpäin luovuuden tiellä.
Käväisin Julian nettisivuilla. Julialla on myös blogi, jota en ole muistanut seurata aikoihin. Harmi, sillä hänellä on paljon viisaita kirjoituksia. Tilasin hänen uutiskirjeensä, että muistaisin jatkossa käydä ammentamassa luovuuden inspiraatioita hänen sanoistaan.


Tie luovuuteen kirjan takana lukee:Jokainen on pohjimmiltaan luova. Luovuus ei vain aina pääse nousemaan esiin, koska sen kulun tukkivat pelko, epävarmuudet, kateus, syyllisyys ja erilaiset riippuvuudet. Julia Cameronin esittelemä 12 viikon mittainen harjoitusohjelma raivaa negatiivisuudet sivuun ja auttaa päästämään luovuuden valloilleen.


Julian kirjat ovat voimakkaimmin minuun vaikuttaneita lukeamiani kirjoja. On yllättävää miten voimallisia pienet hyvin yksinkertaiset harjoitukset voivat olla. 


Poimin Julian nettisivuilta malliksi muutaman harjoituksen.


Täydennä seuraava lause 10 kertaa: 
Jos ei olisi liian myöhäistä niin kokeilisin...


Täydennä seuraava lause 20 kertaa: 

Minä rakastan...
Kävele täysin yksin 20 minuuttia hiljaisuudessa. Mitä mietit omasta elämästäsi? Kysy itseltäsi kysymys matkasi aluksi ja kun palaat kotiin, tutki oletko löytänyt vastauksen.


Täydennä seuraava lause 20 kertaa:
Toivon, että minulla olisi aikaa...Kirjoita muistiin yhden päivän ajan mihin kaikkeen aikasi kuluu. Merkitse miten kauan vietit aikaasi kunkin tekemäsi asian parissa. Älä arvostele itseäsi. Päivän lopuksi tutki mitä olet tehnyt. Mikä yllätti sinut? Mitä haluaisit muuttaa?


Kaikki edellä kirjoittamani harjoitukset löytyivät Julia Cameronin nettisivuilta. Useita Julian kirjoja on suomeksi saatavilla. Etenin luovuudessani isoin harppauksin tehdessäni aamusivuja ja kirjan harjoituksia.


Tämän kirjoitukseni kuvat kuvasin tänään voimapuutarhassa. Olin vapaa kaikista rajoituksista. Sallin hiirenvirnan ottaa paikkansa kauniina olentona kuvissa. Voin valita vapaasti mikä on kaunista. 
Meistä jokainen täydentää toinen toistaan,

kaikki olemme yhtä kauniita kukin tavallaan.
Ilman toista ei ole toisen mahdollista 

loistaa omaa valoaan maailmaan, 

sillä tarvitsemme niin lähettäjiä
kuin myös vastaanottajia.Lue myös kirjoitukseni: Peilaan ajatuksiani Julia Cameronin ajatuksiin
14 kommenttia:

 1. Lindo e tem um perfume muito gostoso, au acho, pelo menos não fez minha renite aceitou.
  abraços

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I am sorry, but I dont understand every word with google translator, but something about flowers and fragrance. Nice to know you liked, thanks :)

   Poista
 2. Olen kirjoittanut aamusivuja pitkälti toistakymmentä vuotta ja jopa ihan säännöllisesti. Mikä voima niissä onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin! Aamulla kirjoitin taas pitkästä aikaa ja heti alkoi olo keventyä. Ihmettelen kovasti miten sisäinen puheeni jaksaa yllättää minut - luulin olevani paljon positiivisempi...Hienoa, että olet kirjoittanut niin pitkään ja säännöllisesti. Jospa minäkin nyt onnistun pitämään tavan pidempään. Toivon ainakin niin. Kirjoitatkohan edelleen aamusivuja?

   Poista
  2. Kyllä, kyllä kirjoitan edelleen. Tänäkin aamuna, kun sisäinen kelloni ravisteli minut hereille kolmen aikaan, keitin kupposen kahvia ja asetuin sivujeni äärelle. Näin laskeudun päivään, oli se millainen tahansa. Tervehdin itseäni aamusivuillani, kyselen itseltäni, muistuttelen, rohkaisen, kritisoin, lasken leikkiä, itken ja suren, puran vihaani, ihmettelen, tunnen kiitollisuutta.

   Poista
  3. Onpa kiva tietää, että on muitakin aamusivuilijoita. Aivan samoja tuntemuksia täälläkin aamusivujen äärellä. Heti kun unessa vähänkään alkaa herätä niin hymyilee itsekseen ja ajattelee, että kohta pääsee kirjoittamaan kaiken mitä mielessä pyörii. Sitten ei tarvitse pyöritellä niitä päässään. Oikein hyvä!

   Poista
 3. Minäkin olen välillä kirjoitellut aamusivuja, epäsäännöllisen säännöllisesti...
  ja välillä olen piirtänyt tai maalannut päivän kuvan..

  Ihania, ihania kuvia sinulle, kiitos niistä,
  hivelivät sieluani..
  ja niin, minulla on myös tuo kirja. siinä on todella ihania aforismeja, viisauksia sivujen reunoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamupiiros tai -kuva voisi olla mielenkiintoinen...ihan rennosti vain tekisi sen. Itselläni on piirtäminen ollut pitkään poissa. Taidan maalata vain kameralla ja näppiksellä. Kynän pitäminenkin tuntui raskaalta kun kirjoitin käsin aamulla aamusivut, täytyy siis treenata käsilihaksia :)

   Mukavaa, että pidit kuvista. Juuri näistä pidän paljon itsekin, siis siitä että olen jättänyt rikkaruohon eli hiirenvirnan liljojen sekaan rönsyilemään...Huomasin tänään myös ne aforismit, todella osuvia ja viisaita, hyviä muistuttajia. Julian sivuilla näkyi uusin kirja The artist way - taisi olla kirjan nimi. Sen voisi kirjastosta hakea testattavaksi :)

   Poista
 4. Minusta tuntuu, että minulla on luovuutta rittävästi ja uskoa siihen, mutta tuo ajanhallinta on aivan minua varten. Innostun liian monesta asiasta, pitäisi keskittyä enemmän.
  Tämä on hieno postaus, jää kyllä itämään minullakin.

  (Kommentoinnin saat muutettua menemällä ulkoasu-sivulle, sieltä vasemmalta alhaalta asetukset ja sitten "tekstit ja kommentit". Sieltä valitset kohdan "upotettu", eikä muuta.)

  Ja taas olen muuttunut, mutta nyt syyllinen on google, joka ei hyväksy muuttumistani. Olin alunperin Usva ja minun täytyy kai palata siksi. Kun olin lomalla olisi pitänyt tehdä muutos, mutta olin poissa, enkä tiennyt. En tiedä miten nyt käy???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa innostumis-oiretta esiintyy minullakin. Yritystoiminnan puolelta olen tehnyt itselleni tavoitesuunnitelman ja joudun katsomaan sitä melkein joka päivä, etten lähde rönsyilemään sinne tänne. Maailma on pullollaan kaikkea ihanaa ja mielenkiintoista :)

   Kiitos, olit ihana kun laitoit minulle tuon ohjeen. Sen mukaan kun menin niin oli helppo vaihtaa tämä kommentointi. Tämä on paljon mukavempi kuin entinen. Olen välillä teknisesti laiska eli en tahdo jaksaa ihmetellä mistä nappulasta tehdään mitäkin :)

   Voi hyvänen aika, onpas muutosta. Jospa nyt on sitten tarkoitus, että olet Usva...kunhan et muutu niin ettei tunnista vaan aina jotain tuttua olisi matkassa :) Yleensä kaikki menee loppujen lopuksi hyvin päin, onneksi.

   Poista
  2. Oo, nyt on hienoa kirjoittaa tähän ja näkee hyvin edellä olevan tekstin. Eihän ollut vaikeaa :-)
   Usva on hyvä nimi, mutta pelkään nyt blogini puolesta, koska google ei enää toimi, eikä siis lähes mikään. Kuukausi on aikaa, kun osoite tulee maksuun, mutta jos en enää pääse googleen, ei sekään varmasti onnistu.
   Sitten vaan uusi viisaampi alku, opetukseksi on kaikki. Jospa nyt tämä muuttuja uskoisi :-D

   Poista
  3. En ihan ymmärrä miten siinä noin on päässyt käymään. Kuulostaa harmilliselta. Välillä on vaikea uskoa, että kaikki tapahtuu aina omaksi parhaaksemme. Yritän vaan kivenkovaan pitää siitä ajattelusta silti kiinni. Tässä kohden on vaikea löytää asian hyvää puolta juuri nyt. Joskus menee vuosia, että joku tapahtuma muuttuukin onnenpotkuksi... (taidan valvoa liian myöhään, kun jututkin alkaa olla aika utopiaa...)

   Poista
 5. Luin hyvin tarkkaan ja mielenkiinnolla postauksesi aamusivuista. Olen myös joskus kymmenisen vuotta sietten kirjoittanut aamusivuja ja tehnyt muitakin luovuusharjoitteita. Jostain syystä jäivät, mutta Julia Cameronin kaksi kirjaa ovat aina lähelläni. Toinen on juuri tuo Tie luovuuteen ja toinen Tyhjän paperin nautinto.
  Olen aloitanut uudelleen aamusivut. Katsotaan, mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viestisi on jäänyt minulta huomaamatta - ei ole tullut sähköpostiini vaikka pitäisi tulla automaattisesti. Täällä olen vuoden myöhässä - vain - aamusivut taas ajankohtaiset, onneksi ne voi löytää aina uudelleen ja todellakin Julian kirjat pitäisi aina olla lähettyvillä.

   Poista