.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

maanantai 13. elokuuta 2012

Ei käytetä näitä verkkoja enää, eihän?


Markkinoilta kotiin palatessa odotti surkea näky. Pieni lintu oli sotkeutunut suojaverkkoon marjapensaan ympärillä. Onneksi verkko saatiin leikattua irti ja lintu lensi puuhun visertämään iloisesti. En voinut kuin ihmetellä omaa tyhmyyttäni. Olin kuullut, että linnut voisivat takertua verkkoihin, mutta en ymmärtänyt miten pahasti. Verkko on tappavan vaarallinen ja lisäksi hirveä kidutuspaikka. Eläinten ystävänä minun on pakko laittaa tämä kuva kaikille muistutukseksi. Hei, eihän käytetä näitä verkkoja enää? Eihän? Miksi näitä edes saa myydä kaupoissa. Pyydän anteeksi kaikilta, että olen tehnyt tällaisen mokan. Purin kaikki verkot tänään pois ja vein roskiin. Keksin ystävällisempiä pelättejä jatkossa. Kertokaa, jos tiedätte hyviä konsteja.

Levittäkää tätä tietoa ja kuvan saa vapaasti kopioida.


8 kommenttia:

 1. Voi kamalaa. Nyt olen onnellinen, etten laittanut verkkoa puskaan mökiltä lähtiessäni. Olisi kurjaa palata mökille, kun verkossa olisi kuolleita lintuja jotka ovat viruneet siellä viikon. Kiitos tiedotuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvä, ettet laittanut. Varmaan juuri nyt linnut menevät puskiin, kun on marjoja, sillä verkot ovat olleet koko kesän eikä mitään ole tapahtunut aiemmin.

   Poista
 2. Koin samanlaisen järkytyksen muutama vuosi sitten. Olimme laittaneet viinimarjapensaisiin verkot. Niihin oli takertunut myös lintu joka oli menehtynyt. Revin verkot pois, enkä ole niitä käyttänyt sen jälkeen. Suuri osa punaisista viinimarjoista päätyy lintujen kupuihin. Olen suunnitellut peltättimen valmistamista. Joku on ripustanut puskiin vanhoja cd levyjä, en ehkä ihan sellaisia halua. Jotain kyllä on keksittävä. Meillä on rastaita todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laittanut tänne kuvaa toisesta linnusta, joka oli marjapensaan toisella puolella menehtyneenä. Kuten sinäkin niin minäkin järkytyin, että ihan oikeasti verkko on tappava linnuille. Meilläkin on paljon rastaita ja marjat hupenevat nopeasti. Kirsikat katosivat puusta viimeksi jo heti kun kukat muuttuivat vähänkään marjan näköisiksi. Facebookin puolella kerrottiin muovisesta haukasta, joka toimii hyvin. Joku sanoi, että se pelottaisi kaikki pikkulinnut pihapiiristä. Ehkä kokeilen ripustella kaikenlaista pensaisiin.

   Poista
 3. Voi pientä linturaukkaa ja voi myös sinua, kun jouduit pelästymään linnun hätää.Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo pieni selvisi, mutta kuten Valokille jo tuossa vastasin niin pensaassa oli myös jo menehtynyt toinenkin lintu. Se surettaa ja saa minut kiukkuiseksi siitä, että tällaisia verkkoja on edes myynnissä ihmisten käyttöön. Ollaan kiitollisia, että toinen pieni lintunen selvisi.

   Poista
 4. Mulla on joskus ollut vanhoja pitsiverhoja pensaiden suojana. Niihin ei tarttunut ketään. :) Viime kesänä "pihapiika" oli pukeutunut ruusumekkoon ja pitsipaitaan. Sekin toimi hyvin kunnes linnut oppivat erottamaan minut ja pelättimen toisistaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsiverhot kuulostavatkin hauskoilta. Luulen, että ensi kesänä kokeilen kaikki konstit kerralla - pihapiikakin voisi olla ihan taideteos :)

   Poista