.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Rohkea askel kohti unelmaa


Tämän blogini marginaalissa on ollut oman kasvokuvani yhteydessä linkki kertomukseen minusta. Se on kertomus matkasta kohti unelmaa, jossa tärkeintä on matkan tekeminen ja sen kautta löytyvä elämänilo. Nyt on tullut aika lisätä yksi merkittävä askel kertomukseeni.

Tein hiljaisen uudenvuoden lupauksen itselleni. Tammikuun ensimmäisinä työpäivinä kävin työpaikallani johtajan huoneessa kertomassa päätöksestäni. Kerroin olevani valmis mihin tahansa muutokseen, jos vain tärkein toiveeni toteutuisi. Olen ajanut yli kymmenen vuoden ajan päivittäin n. 130 kilometriä päivässä työmatkaa. Matkasta 30 kilometriä on huonokuntoista hiekkatietä, joka usein on talvisin auraamatta. Tavallaan tunnin ajomatka hiljaisuudessa on hyväkin, mutta huonot ajokelit vievät voimiani. Tahdon, että minulle jää energiaa ja aikaa toteuttaa asioita, jotka vievät yritystäni Runotaloa eteenpäin.


Runotalo on yhä edelleen pressun alla kasana hirsiä. Minun on tehtävä työtä, että saan pääomaa talon pystyttämiseksi. Tarvitsen myös voimaa ja energiaa. Onneksi pomo ymmärsi tilanteeni ja lupasi, että minulle järjestyy muutos. Luovun esimiespaikastani ja alan tehdä töitä kolme päivää viikossa, jolloin minulle jää enemmän voimia ja aikaa omaan yritystoimintaani.

Päätös ei ole helppo, sillä olen aina pitänyt työstäni tavaratalossa. Onneksi en kuitenkaan lähde päätyöstäni kokonaan, joten muutos on hieman helpompi. Päätökseni on kevään aikana osoittautunut oikeaksi, sillä työpaikallani on tulossa muutenkin isoja muutoksia. Samalla on selvinnyt, että siirryn kesällä työskentelemään toiseen toimipisteeseen, johon ajomatkani on lyhyempi. Tunnen vahvasti, että asiat järjestyvät nyt hyvin.Odotan tätä tulevaa kesää, sillä se on pitkästä aikaa kesä, jolloin minulla on enemmän aikaa puutarhalle. Minulla on mahdollisuus toteuttaa monia ideoita ja löytää uudelleen luovuuteni, joka on osittain kadonnut kiireisen arjen melskeeseen. Toki on toisenlaista arkea tulossa pankkitilille, jonne ei enää tupsahda niin hyvää tiliä. Voin onneksi tulla toimeen vähemmälläkin aineellisella tavaralla.Laitoin ensimmäiseksi tämän kuvan nykyisestä kampaustyylistäni. Tein vielä yhden aineellisen, rahallisen sijoituksen omaan päähäni. Otin rastatukan. Afrikan matkalla otin pikkuletit ja viihdyin niiden kanssa niin hyvin, että uskalsin tehdä rohkean päätöksen rastatukasta. Hassua, mutta tämä kampaus vie minua vahvasti lähemmäs Runotalon Saria, sitä hahmoa, joka viettää aikaansa puutarhassa keijukaisten, kukkien ja maahisten valtakunnassa. Sitä Saria, joka nauttii omasta luovuudestaan ja antaa mielikuvituksensa ideoineen virrata vapaana. Saria, joka on yhä enemmän rohkeasti oma itsensä. Kesällä aion uusia profiilikuvani puutarhassa. Silloin näette pitkät rastalettini blogini marginaalin kuvassa.

Haluan kannustaa jokaista ottamaan askeleita kohti unelmiaan. Otin ison askeleen. Tuntuu hyvältä ja vapauttavalta. Samaa hyvää oloa ja vapautta toivon Runotalon kautta jakavani muille: Uskoa ja rohkeutta elää itsensä näköistä elämää, josta nauttii joka hetki.

Alkuperäinen kertomus minusta löytyy täältä. Lisään tämän uuden osion linkkinä sinne perään. Tarina tulee jatkumaan.

Kiitos teille kaikille, jotka seuraatte tarinani etenemistä. Erityisen lämpimät ajatukseni kaikille teille, jotka olette kannustaneet ja tukeneet minua viesteillänne tai muuten olleet läsnä elämässäni. Tarvitsen teitä myös jatkossa ja toivon, että voin antaa teille takaisin monin verroin sen mitä olen teiltä saanut. Toivon, että toteutatte omat unelmanne.13 kommenttia:

 1. Hienoa! Eihän ne unelmat, ainakaan yleensä, toteudu ellei jotain tee ihan konkreettisestikin. Sinä olet tosiaan rohkeasti ottanut ison askeleen. Ja kiva nähdä uusi kampauskin, oikein sopivalta näyttää kaikkeen mitä olet täällä kertonut :) Onnea matkaan jatkossakin!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihanaa, minulla ihan vesi kihahti silmiin. Olen niin onnellinen puolestasi. Tiedän, että tämä rastalettinen keijukais Sari on se oikea Sari. Huomaat varmasti pian, ettei kaventunut tilipussi olekkaan niin niukka. Pitkä työmatkasi lohkaisee aika paljon bensarahaa. Olen tullut nyt 1,5 vuotta puolta pienemmällä rahalla kuin aiemmin oikein hyvin toimeen. Arvioin mitä oikeasti tarvitsen, se on ollut helpompaa kuin odotin. Ihanaa valoisaa kevään odotusta sinulle puutarhassasi.

  VastaaPoista
 3. On aivan ihanaa lukea kuinka kaikki on järjestymässä Sinulle! Mahtavaa!

  Upeaa, että olet löytänyt rohkeuden ja että menet kaikin tavoin kohti unelmiasi ja omaa syvintä olemustasi.

  Ihanaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Monesta voi luopua, kun saa tilalle omaa aikaa ja tilaa ja etenkin kun on mahdollisuus löytää oma itsensä. On tärkeää olla aikaa tutustua tähän uuteen minään, siihen haaveminään, jota kohti olet ollut matkalla.

  Huomenna luen tarinasi kaikessa rauhassa, nyt kello on jo niin paljon, että toivotan makeita unia Runotalosta :-)

  VastaaPoista
 5. Luin nyt tarinasi uudelleen ja näyttää siltä, että olet todella jo pitkällä kohti unelmaasi. Kannattelen sinua ajatuksissani.

  VastaaPoista
 6. Voi miten hienoa! Onnea matkallesi edelleenkin. Vähemmilläkin aineellisilla asioilla tulee toimeen kovasti hyvin. Olen itse myöskin tehnyt tuota kolmea päivää viikossa, ja pidän kovasti tästä tahdista. Pikku hiljaa olen löytänyt taas itseäni, mutta yllättävän kauan menee siihen, että väsymykseltään kykenee näkemään taas iloisin silmin.

  Luovaa ja iloista kevättä!

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa, Sari! Käyn täällä imemässä Voimaa, nyt kun oma elämä "vähän" mutkittelee alamäkeä. Ei kun eteenpäin!

  VastaaPoista
 8. Anja, olen miettinyt tätä askelta jo muutaman vuoden. On hieno tunne, kun vihdoin uskaltaa tehdä tarvittavat käytännön toimet. Kiva kuulla, että hiukset sopivat sinunkin mielestäsi.

  Valokki, juuri niin tunnen itsekin, että nyt olen menossa oikeaan suuntaan - ulkoinen ja sisäinen harmoniassa. Hienoa, että rohkaiset pienemmän tilipussin paineissa minua...olen laskeskellut polttoainekuluja ja tottahan se on näillä nykyhinnoilla! Odotan, että tapaisimme 1700-luvun markkinoilla kesällä. Toivottavasti olette tulossa :)

  Kiki, ihanaa, että osaat iloita puolestani. Toivon, että sinullakin on kaikki hyvin! En ole käynyt vähään aikaan blogissasi, nyt taitaa olla aika poiketa, että pysyn ajantasaisena. Kiitos tuestasi :)

  Uuna, olet varmasti oikeassa, että tarvitsen aikaa tutustua omaan haaveminääni, nyt kun vihdoin saan sen itselleni enemmän mahdolliseksi. Tiedän, että kaikki ei aina ole ihan tuskatontakaan, kun on kyse isosta muutoksesta. Onneksi on voimapaikka eli puutarha ja luonto, joka tukee minua vahvasti. Kiitos vielä erityisesti viestistäsi, jonka kirjoitit alkuperäisen tarinani kommenttiosioon. Se säilyy ja muistuttaa minua yhä uudestaan, että kaikki on jo hyvin.

  Marja Leena, olen onnellinen ihminen, kun minua tuetaan niin paljon, hyviä ihmisiä on maailmassa. Kiitos kun kannattelet :)

  Valoru, kiitos, kun kerroit kokemuksestasi. Toistaiseksi en ole tuntenut vahvaa väsymystä, mutta olen henkisesti varautunut, että sellainen voi tulla, kun vihdoinkin päästän pitkästä työputkestani irti. Toivon, että puutarha ja Runotalon voima auttavat minua hyvin kaiken yli uudenlaiseen elämäntilanteeseeni. Kaikkea hyvää ja paljon luovuutta sinun elämääsi toivon myös.

  Liiolii, toivon, ettet mutkittelisi alamäkeen kovin pitkään vaan kirisit tänne rinnalleni. Kurotan jo pitkän käsivarteni sinua kohti, tartun käteesi ja toivon, että löydät keinot. Olet ollut mielessäni ihan viime aikoina, vaikka en ole kyläillytkään blogissasi ihan juuri. Poikkeilen :)

  VastaaPoista
 9. Olemme tulossa kaikki kolme sisarusta 1700-luvun markkinoille. Maahettarien paja joka on meidän pieni unelma, myy siellä koruja, tauluja ja muuta käsin näperreltyä tavaraa. Tapaamme varmasti siellä ;)

  VastaaPoista
 10. Ps. Edellisen viestin lähetti Valokki, siis tulemme Valorun ja Kaarnikan kanssa.

  VastaaPoista
 11. Valokki, olen suurinpiirtein näin ymmärtänyt että te olette yhtäkuin Maahettaret :) :)

  Hieno tavata ja nähdä teidät kaikki siellä. Minäkin olen äitini kanssa, joka myy käsintehtyjä kirjojaan. Toivottavasti ehditään muutama sana vaihtaa, jossain välissä - viimeksi siellä oli tosi kiirettä varsinkin ensimmäisenä myyntipäivänä. Hyvähän se tietysti on! Teillä on tosi ihania ne korut ja hieno unelma :)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa, onnea <3! Elämä kantaa kyllä:). Aina se ei ole ihan helppoa sen pankkitilin kanssa, mutta joskus sekin on hyväksi. Miulle on ollu. Ja mie olen onnellinen muinosesta repäsystäni pois vakituisesta muusta duunistani ja kaikesta mitä sen jälkeen Matkalla on tapahtunut, myös niistä haastavammista mutkista <3. Mie toivon siulle rastatukka ihania uusia tuulia ja kaikkea hyvää. Olkoon maailma sinulle ja unelmillesi hyvä <3. Mie puolestani astuin eilen erään "tavaratalon" ovesta sisään ja muunnuin kesäkukkaduunariksi;). Mutta se onki osa miun yhtä unelmaa ja osa eräiden toisten unelmien todeksi tekemistä. Ja lopulta se kaikki liittyy kaikkeen:).

  Terkkusin: Sari

  VastaaPoista
 13. Kiitos sinulle Sari tästä viestistäsi. Tuntui hyvältä saada lukea se. Huomasin viestisi vasta nyt.

  Moni on ollut tyytyväinen hypätessään pois kiireisestä työelämästä, jostain syystä hyppääminen on todella pelottavaa - ainakin minulle. Onneksi löysin rohkeuden tehdä päätös ja nyt on vain elettävä päätöksen mukaisesti. Syksyllä olen jo viisaampi ja voin palata kertomaan miten on mennyt.

  Hienoa, että toteutat omaa unelmaasi. Minusta on hienoa tietää miten muut onnistuvat, sillä siitähän me kaikki saamme voimaa uskoa, että unelmien toteutuminen on mahdollista. Hyvää kesää sinulle kaimani :)

  VastaaPoista