.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Wabi sabi päiväAina ei mene suunnitelmien mukaan. Kuten tänään minulla. Tietokoneeseeni tuli jokin virushyökkäys juuri kun olin päättänyt laittaa uudet Voimasiilit nettikauppaan. Nyt olen isännän koneella, joka on outo. Siilien kuvat ovat omalla koneellani odottamassa ihmepelastumista.
Onneksi elämä on järjestetty niin, että kaikesta seuraa aina jotain hyvääkin. Istuin hetken toimettomana ja hölmistyneenä sohvalla. Jos ei ole konetta niin on aina kynä ja paperia. Voisin ajatella ja suunnitella, sehän on mielipuuhaani. Etsiessäni muistiinpanovälineitä käsiini osui Wabi Sabi kirja. Aloin lukea kirjaa ja siinä on kulunut koko päivä.
Wabi sabi on zenin taiteellinen ilmentymä. Kirjassa on paljon hienoja ajatuksia tässä hetkessä elämisestä. Siksi tuntui nyt niin oikealta valita nämä afrikassa kuvaamani penkit kirjoitukseni kuviksi. Kaikki kulunut ja rohea on kaunista Wabi sabin periaatteissa. Toisaalta on tärkeää hyväksyä kaikki sellaisenaan. Olla onnellinen siitä mitä on.


Juuri nyt minun on vaikea hyväksyä, etten pääse omalle tutulle koneelle ja näppäimistölle. Tämä kun on minulle vaikeaa, kun olen niin tottunut omaan tietokoneeseeni. Wabi sabi sanoo: Hyväksyn.
Innostuin miettimään tavaran vähentämistä kodissamme. Tahtoisin paljonkin yksinkertaistaa asioita Wabi sabin henkisesti. Olisi hienoa omistaa vain välttämättömimmät tavarat ja ne kaikki olisivat sellaisia joiden kauneuden huomaisi joka päivä kun niitä käyttää. Niissä olisi elämän jäljet näkyvissä. Ne tuntuisivat käteen pehmeiltä ja kuluneilta.
Aion aloittaa pieni alue kerrallaan. Puhdistan ja selkeytän huoneita. Tänään siivosin keittiön nurkassa olevan teekoppani. Siellä oli osa jo päiväyksen ohittaneita ja useampi sellainen, jota en koskaan käytä. Luovuin turhista ja heti tuntuu paremmalta. Vaihdoin valkoisen maalatun korin tilalle vanhan kirjoituspöydän puisen laatikon. Ehkä vaihdan sen jo muutaman päivän kuluttua johonkin vielä mieluisampaan. Sitä se wabi sabikin on, jatkuvaa muutosta. Ei elämän ole tarkoitus olla pysähtynyttä ja tylsää, siitä voi nauttia.
Kirja jota luin on Wabi sabi /Elä tässä hetkessä kotona / Tee kodistasi paikka, jossa voit olla onnellinen, elää sopusoinnussa luonnon kanssa ja kohdata elämän haasteet/Simon G. Brown/ WSOY. 


4 kommenttia:

 1. Olen näköjään tehnyt samaa työtä, koska se on tuntunut tarpeelliselta. 50 vuotta kun kerää, niin seuraavat 50 voikin sitten poistaa :-D
  Olen käynyt monta kertaa kirpputorilla myymässä kaikenlaista pois, mikä ei kuulu enää nykyisen minäni elämään.

  Ihania penkkejä, tuolla voisi istua pitkään ja ajatella, tai olla vaan.

  VastaaPoista
 2. Uuna, minulla on käynyt niin, että olen pakannut kirpputorille vietävää ja sitten ne löytyvät edelleen jostain nurkasta laatikossa. Nyt haluan oikeasti luopua niin monesta turhasta painolastista. Nykyinen minä - se tuntuu hyvältä, oikein hyvältä!

  Penkit taitavat olla aina ihania...juuri sellaisia ajattelu- ja olopenkkejä pitää olla siellä täällä :)

  VastaaPoista
 3. your photo is absolutely beautiful.
  i came across your world via Mamman Uuni's blog. i enjoying
  these pretty images this morning. thanks for sharing to us.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is my joy to find your kind message here. I am happy - so nice to know you like my photos :)

   Poista