.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

torstai 10. maaliskuuta 2016

VIETTELEVÄN Viilipiirakan resepti



V I E T T E L E V Ä

VIILIPIIRAKKA



Sattui tilanne, että jääkaapissa oli kaksi tavallista viilipurkkia, joista molemmista oli päiväys ohitettu. Ajattelin, että niistä voisi tehdä piirakan tai kakun. Löysin netistä piirakan ohjeen ja muuntelin sitä sen mukaan mitä aineita sattui löytymään. Näin syntyi yllättävän viettelevä viilipiirakka. Jatkossa ostan erikseen viiliä tätä varten. Täytyy vain varoa, ettei tule liian usein herkuteltua.



AINEET

150 g voita (margariinia)
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

TÄYTE

2 purkkia viiliä (jogurttia)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa 

PINNALLE

1/2 pussia kuningatar pakastemarja sekoitusta (lempimarjojasi)


TEIN NÄIN

Laitoin kulhoon voin pehmenemään hetkeksi ja vatkasin vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoitin toisessa kulhossa erikseen vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauheen. Lisäsin jauhoseoksen voisokeriseokseen. Otin noin desin verran erilleen taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Lisäsin voisokerijauho-taikinaan yhden kananmunan. Kaiken sekoittelin rennosti sähkövatkaimella ja painelin valmiin taikinan pyöreän korkeareunaisen n. 25 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. 

Sekoitin täytteen aineet keskenään. Pari päivää vanha viili (eikä tarvitse olla mitään kermaviiliä) tai jogurtti sopii oikein hyvin. Kaadoin täytteen ainekset piirakkavuokaan pohjan päälle. Seuraavaksi heittelin marjat suoraan pakastepussista jäisinä täytteen päälle ja lopuksi ripottelin erilleen ottamani taikinan päällimmäiseksi.

Paistoin 180 asteisen uunin alatasolla reilun puoli tuntia kunnes piirakka sai vähän väriä pintaansa.



Tässä kuvassa on toinen versio piirakasta, jossa käytin maustamatonta jogurttia ja marjoina reilusti suomuuraimia. Tämä on aivan liian hyvää vaniljajäätelön kanssa...


Alkuperäinen ohje nimellä Marja-Viili piirakka löytyy täältä.


*


Lisää Runotalomaisia reseptejä täällä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti