.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

lauantai 20. joulukuuta 2014

Wilhelmiinat - Helppoa & hyvää


Leivoin jouluksi kuivakakkuja ja pikkuleipiä. Tulin iloiseksi näistä Wilhelmiinoista, sillä valmistaminen oli helppoa ja nopeaa. Lisäksi nämä maistuvat oikein hyviltä. Alkuperäisessä ohjeessa luvataan 40 keksiä. Tein hieman pienempiä, joten sain enemmän. Tein taikinasta 6 tankoa ja paistoin kolme kerrallaan. Pyörittelin suoraan pellillä leivinpaperin päällä. Onnistui hyvin kun laitoin kostean tiskiliinan leivinpaperin ja pellin väliin estämään luistoa. Muista napata liina pois, ettei mene uuniin keksien kanssa.


Tarvitset
  • 200g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 kpl keltuaista
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl ruokasoodaa


Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi. Muotoile keksitaikinasta ø noin 2 cm paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Paista Wilhelmiina-keksitankoja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä. 


Löysin ohjeen Maku.fi sivuilta. 



8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ole hyvä Katja :) Näitä voisin leipoa lahjaksikin <3

      Poista
  2. Sari, tämä vaikuttaa liian hyvältä eli nyt munkin on alettava leipoa;) Siis helppo & herkullinen on kova juttu. Kiitos tästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrohan sitten miten onnistui ja mitä tykkäsit <3 Kiitos, että autoit jakamaan tätä muidenkin iloksi :)

      Poista
    2. Sari, ilo oli minun <3 Teen näitä vasta sitten...you know. Nyt saunaan ja sitten jotain sarjaa ja sitten kohti aattoa monipuolisesti kalojen ja mätien kera. Meilaan sulle sitten kun olen näihin ryhtynyt. Tämä olisi kiva lahjaidea kuvasi mukaan ojennettuna eli kauniissa lasipurkissa.

      <3

      Poista
    3. Jokohan olet Wilhelmiinat testannut... <3 Tänään tulossa huippuhyvä leipäohje iltasella :)

      Poista
  3. Oikein Hyvää Joulua Sinulle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin myös sinulle oikein hyvää joulua ja kuvauksellisia hetkiä tulevaan uuteen vuoteen :)

      Poista