Kursseihin liittyvät ajankäyttö ja itsensä johtaminen. Etäkurssini ovat olleet omaan tahtiin tehtäviä, sillä se on tuntunut hyvältä idealta minusta ja monista kurssilaisistani. Kerron miksi palautan aikataulut takaisin kursseihin. Pohdintojani voi soveltaa moniin tilanteisiin.
AJANKÄYTÖN HALLINTAA KURSSILLA JA ARJESSA
On kursseja, jotka jäävät kesken monien kuukausien ajaksi. Uskon, että kurssilaista harmittaa menetetty tilaisuus saada kurssin tarjoama hyöty. Kurssi saattaisi antaa elämään sen tarvittavan piristeen, että saa elämänsä haluamaansa suuntaan.
Koen olevani huono kurssin ohjaaja, jos kurssi etenee hitaasti tai jää kesken. Minulla on vastuuni myös. Tahdon vahvemmin olla auttamassa ja tukemassa, että tehty päätös pitää ja että jokainen saa sen mitä tilaa. Kun tilaa kurssin, mitä silloin tilaa? Ei kurssia vaan lopputuloksen, sen hyödyn mikä kurssista itselle saa.
Muutan tämän viikon loppuun mennessä kaikki kurssini siten, että niissä on valmiiksi johdonmukaisuus, aikataulu, joka vie päätepisteeseen. Pyrin varmistamaan, että jokainen saa toivomansa lopputuloksen.
En arkaile muuttaa ja kehittää asioita. Ehkä kuukausien kuluttua huomaan, että ei sittenkään. Ei se mitään. Sitten kokeillaan taas toisin. Koko ajan paranee. Eikä tämä tarkoita, etteikö kurssi olisi jo ollut hyvä ja onnistunut monen monta kertaa. Tämä on jatkuvan kehittämisen periaate, jota voi soveltaa omassa elämässä myös. Voi koko ajan tehdä vähän paremmin. Ei kerralla valmiiksi vaan paloina järjestelmällisesti. Joka päivä voi tehdä vähän. Olla kuin pieni työmuurahainen.
Luomisvaiheessa kehitin Voimapuutarha kurssia pienen ryhmän kanssa: Kiitos kaikille upeille avustajilleni, kurssi sai hyvän perustan. Aluksi kurssi oli sunnuntaisin aamupäivällä klo 10-12. Ajankohta ei aina sopinut kaikille. Oli hienoa olla samaan aikaan kurssilla, mutta päätin, että harjoitukset voi tehdä jokainen milloin tahtoo.
Silti sopivaa aikaa on usein vaikea löytää ja kurssin tunnelma ja tehty työ saattaa kadota pitkän tauon aikana. Siksi tein kurssiin selkeän aikakehyksen, jossa olen itse vahvasti osallisena. Kurssilainen pysyy mukana kun tietää etukäteen aikataulun ja loppuun päästään tietyssä ajassa.
Voimapuutarha kurssijakson pituus on viikko. Se sopii voimapuutarhan harjoituksiin hyvin. Kurssilla voi viettää viikon vertauskuvallisesti voimapuutarhan poluilla. Sen jälkeen voi jatkaa itsekseen tehden merkintöjä muistikirjaan. Sitten kun alkaa into hiipua, voi hakea uutta voimaa viikon kurssijaksosta.
Voimapuutarhan uuden mallin ja kurssiviikot voit katsoa tästä. Teen samantapaisen muutoksen tämän viikon loppuun mennessä voimakurssille ja aarrekarttakurssille. Uskon että näiden ajankäyttösuunnitelmien kautta kursseista tulee entistä tehokkaampia ja kaikille nautinnollisempi lopputulos. Samalla kursseista muotoutuu enemmän ryhmätapahtumia ja voin tukea meneillään olevia asioita paremmin tämän blogin kautta.
Linkitän tähän loppuun muutamia aiheeseen liittyviä kirjoituksiani.
Miten johdan itseäni? Ajankäytön hallinta - kirjoitettu 22.1.2012: Avoin ja käytännönläheinen kirjoitus. Nykyään koen, että olen oppinut johtamaan itseäni paremmin - treenaamalla toistuvasti.
Kiireen heikkenevä olemus - kirjoitettu 2.11.2011: Ajatuksilla leikittelevä kirjoitus kiireen kokemuksestani työelämässä.
Tasapainottava viikkosuunnitelma & pohojalaasen kropsun ohje - kirjoitettu 26.8.2012: Ajatuksia viikkosuunnitelmasta, jonka tein excel-taulukkoon ja kropsun resepti - nam.
*
Voimapuutarhan kurssi-illoissa tähän mennessä ilmestyneet:
6. viikko - Ajankäytön hallintaa (liittyy kaikkiin etäkursseihin)
- Kuulumisiin jälleen viikon kuluttua -
- Kuulumisiin jälleen viikon kuluttua -