.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Siemeniä Maatiaiselta & sammalta ikkunalaatikoissa


Maatiaiselta tilaamani siemenet saapuivat loppuviikosta. Liityin jäseneksi, joten sain myös siemenluettelon ja jäsenlehden. Jäsenille siemenpussit maksavat 1,80€/pussi. Olin iloisesti yllättynyt toimituksen nopeudesta.Tilasin kukkien, yrttien ja vihannesten siemeniä. Voi tätä puutarhahullun kevätmieltä! Minne nämä kaikki siemenet oikein mahtuvat ja miten ajattelin ehtiä kaiken? 
Näistä siemensekoituksista innostuin paljon, sillä näissä on juuri sellaisia kasveja, joita kaipaan puutarhaani. Toki siemenestä kasvattaminen vie paljon aikaa valmiisiin taimiin verrattuna, mutta itse kasvatetuissa on jotain erityistä. Odotan, että lumi sulaisi niin saisin nähdä miten viime kesänä kasvattamani pikkutaimet ovat selvinneet.

Kylvän sekoituksien siemeniä kesäkuussa lavaan, sillä en halua hukata pikkutaimia. Siemensekoituksesta en osaa erottaa mikä siemen on minkäkin kasvin, joten luvassa on jännitystä ja yllätyksiä. Minä pidän juuri sellaisesta puutarhassa. Kasvit yllättävät usein monin tavoin.Peltokehäkukka on minulle uusi tuttavuus. Kylväytyy itsekseen ja säilyy - kuulostaa hyvältä. Tavalliset kehäkukat eivät ole minulla kylväytyneet itsestään. Kehäkukka on monikäyttöinen. Kotilieden sivuilla on esitelty syötäviä kukkia. Kehäkukka on niiden joukossa. Kehäkukalla voi värjätä voita, riisiä ja leivonnaisia sahramin tapaan. Kehäkukka on kaunis koriste vesikannussakin tai jääkuutioihin voi pakastaa terälehtiä juomiin lisättäväksi. Todella monikäyttöinen kukka ja kehäkukista saa vielä teetäkin.

Nämä kuvat ovat kukkalaatikoista, jotka ovat olleet syksystä asti tuvan ikkunoiden alla. Keräsin syksyllä metsästä sammaleita, jäkälöityneitä oksia ja käpyjä. Lisäksi otin mustikkaa ja puolukkaa juurineen pari nippua. Tein asetelmat kukkalaatikoihin ja ilokseni ne ovat pysyneet hyvinä läpi talven. Minusta on ollut hauska seurata ikkunasta miten nuo pikkuiset sienet heräsivät kevääseen ja alkoivat kasvaa. Tai ehkä ne ovatkin jäkälää?

Suunnitelmissani on vaihtaa ikkunalaatikoihin kesän ajaksi varjon perennoja. Nyt mietin säästäisinkö osan sammaleisista setelmista varjon perennojen joukkoon. Minulla on vielä muutama viikko aikaa tehdä päätökseni.Tänään laitettiin pihapuihin linnunpönttöjä. Olimme hieman viimetipassa liikkeellä tämän homman kanssa, mutta nyt on mukavaa odotella pönttöihin asukkaita.

Lunta on vielä puutarhassa reilusti. Lumihangesta voin erottaa narsissien lehtiä ja löysin muutaman krookuksen ojan reunasta siellä missä lumi oli sulanut. Nyt on vain vielä jaksettava odottaa. Ajelimme Hämeenkyrööön kauppaan tänään ja siellä ei lunta enää ollut kuten täällä. Katselin hieman kateellisena onnellisia puutarhureita haravoimassa pihojaan.


Nyt jatkan unelmointia kesästä - kohta se on täälläkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti