.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 8. joulukuuta 2015

Piparkakut ja Wilhelmiinat




PIPARKAKUT


Näiden piparkakkujen ohje on selkeä ja taikinan kauliminen sujuu helposti. Piparit ovat herkullisen rapeita. 


AINEET  (100 kpl)

400g voita
3 kananmunaa
4,5 dl sokeria
1 dl siirappia
9 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
4 tl piparkakkumaustetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa


Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi ja voisula. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen. Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna taikinan jähmettyä seuraavaan päivään. Kauli taikinasta pala kerrallaan jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja 200 - asteisessa uunissa 5 - 7 minuuttia niiden koosta riippuen. Jäähdytä piparkakut tasaisella alustalla.


Alkuperäinen resepti löytyy Maku.fi sivuilta.






WILHELMIINAT


Tulin iloiseksi näistä Wilhelmiinoista, sillä valmistaminen oli helppoa ja nopeaa. Lisäksi nämä maistuvat oikein hyviltä. Alkuperäisessä ohjeessa luvataan 40 keksiä. Tein hieman pienempiä, joten sain enemmän. Tein taikinasta 6 tankoa ja paistoin kolme kerrallaan. Pyörittelin suoraan pellillä leivinpaperin päällä. Onnistui hyvin kun laitoin kostean tiskiliinan leivinpaperin ja pellin väliin estämään luistoa. Muista napata liina pois, ettei mene uuniin keksien kanssa.


Tarvitset
  • 200g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 kpl keltuaista
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl ruokasoodaa


Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi. Muotoile keksitaikinasta ø noin 2 cm paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Paista Wilhelmiina-keksitankoja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä. 


Alkuperäinen ohje Maku.fi sivuilla. 

Kaikki Runotalossa julkaistut reseptit täällä.



2 kommenttia:

  1. Oi että mää rakaastan näitä kuvia ja ohjeita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena <3 Aika tyytyväinen olen näihin kuviin minäkin, tulee joulun tuntua ja tuoksua :) Jokohan olet Wilhelmiinat leiponut kuten vuosi sitten suunnittelit <3 Toivon, että ehtisin kuvata jotain reseptejä lisää, mutta en uskalla luvata - ei saa tulla stressi vaan sitten jos siltä tuntuu :)

      Poista