.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

torstai 19. marraskuuta 2015

IHANA KOTI Roinan raivausta, rutiineita ja fengshuita


voimakortti-olen tähti itsessäni


Olla tähti - mitä se on? 
Se on sitä, että tunnistaa oman erityislaatunsa, kauneutensa ja persoonansa,
uskaltaa loistaa maailmaan juuri sitä mitä sydämessään tuntee olevansa.IHANA KOTI
Kodin siisteydellä on iso vaikutus hyvinvointiisi. Tunnet olosi hyväksi viihtyisässä kodissa. Sinun on mukava saapua kotiisi ja sieltä on helppo lähteä matkaan. Kaikki mitä tarvitset löytyy nopeasti. Jokaisella tavaralla on oma paikkansa ja kaikki on paikallaan.

Kodissasi on tilaa asioille, joista sinä ja perheesi saatte iloa ja nautintoa. Viihtyisään kotiisi kutsut mielelläsi vieraita ja valmistautumisesi on helppoa ja nopeaa. Yllätysvieraat eivät aiheuta sinulle paniikkikohtausta tai häpeää - päinvastoin.

Siisteyden ylläpidossa pakottaminen ja uhkailu eivät tuo tulosta. On oltava itse hyvä esimerkki.  Ajan myötä perheenjäsenet alkavat toimia samoin. Kodin siisteyden ylläpidon on oltava mukavaa. Rutiinilla nappaat huomaamattasi ohi kulkeissasi tavarat mukaasi ja ne kulkeutuvat kuin itsestään takaisin paikoilleen. Pöytä, jossa on paljon tavaraa on kuin vetovoiman magneetti. Tiedäthän miten tavarakeko vetää puoleensa lisää tavaraa? 


MINUN KOTINIOma kotini ei ole täydellinen ja on remontin vuoksi yhä keskeneräinen. En anna sen estää minua. Toteutan asiat, jotka ovat mahdollisia. 

Asumme kahden aikuisen ihmisen taloudessa ja nykyään minulla on kotityö. Sinulla on omanlaisesi tilanne, mutta uskon, että kaikilla on mahdollisuudet saavuttaa viihtyisä koti. Ehkä sinulla on jo oma toimiva systeemi. Jokaisella on varmasti oma paras tapansa saada koti viihtyisäksi. On myös jokaisen oma asia millaisen kodin itselleen haluaa. Tarkoitukseni ei ole arvostella ketään eikä tuputtaa neuvojani.

Kerron miten toteutan FlyLadyn kodinhoidon ohjelmaa. Hänen ohjeillaan olen päässyt hyvään lopputulokseen. Teen joka päivä useita pieniä asioita. Aiemmin olen tehnyt kerralla paljon ja sitten taas kadottanut järjestyksen. Hyvä suunnitelma saattaa jäädä toteuttamatta ylivoimaisuutensa vuoksi. 

Saan voimaa ja hyvää mieltä rutiineista, silloin kun pysyn niissä. Olen opetellut päästämään irti rutiineista tarvittaessa, sillä voin hypätä uudelleen rutiinin mukaan. Tiedän, että rutiinit kannattelevat minua eteenpäin. En yritä tehdä kaikkea kerralla tai täydellisiä suorituksia. Aina tulee uusi päivä ja voin aloittaa uudelleen.

Kerron myös miten sovellan fengshuita kodissamme.
voimakortti Teen parhaani omalla polullaniMinä olen tässä 

omalla polullani
 teen siinä parhaani 
se riittäköön minulle 

mutta minun on keskityttävä 
tekemään oma osani 
mahdollisimman hyvin
 että voisin loistaa 
omaa säteilyäni
 tähän maailmaan

 olla osana valoa
 jonka tarkoitus
 on loistaa kirkkaana

näyttää tietä niille 
jotka tulevat myöhemmin 

lapsille 
nuorille ihmisille
 että heillä olisi elämä
 täällä maapallollaROINAN RAIVAUS


FlyLadyn tapaanTee huone kerrallaan, vain 15 minuuttia päivässä ja toista tämä joka päivä. Säännöllisyys on tärkeää. Käytä ajastinta. 


Tarvikkeet •  roskapussi
 •  laatikko, johon laitat tavarat, jotka eivät kuulu huoneeseen
 •  laatikko, johon laitat tavarat, jotka annat pois


Aloita huoneesta, jossa on eniten tehtävää. Aloita huoneen ovelta. Etene myötäpäivään järjestelmällisesti edeten tuli vastaasi mitä tahansa. Lajittele roskat roskapussiin ja muut turhat tavarat laatikoihin.

Laatikko, jossa on muualle kuuluvia tavaroita on tyhjennettävä heti. Aluksi kaikille ei ole paikkaa, mutta vie tavara huoneeseen minne se kuuluu ja myöhemmin tilaa löytyy. Samalla kannattaa miettiä mitä missäkin kodin huoneessa tehdään. Tavaroiden pitäisi olla saatavilla helposti siellä missä niitä käytetään. Pakkaa harvemmin tarvittavat tavarat kuten joulukoristeet ylähyllyille tai varastoon.

Nykyään minulla on vaatehuoneen nurkassa laatikko, jonne kerään jatkuvasti kierrätykseen meneviä tavaroita. Kun laatikko on täynnä, on aika viedä se pois ja aloittaa täyttö uudelleen. Annan pois tavarat, joita en tarvitse tai jos niitä on kaksi samanlaista. Esineet, jotka eivät tuo hyviä muistoja olisi myös hyvä hävittää.

FlyLadyn systeemissä on joka viikolle oma alueensa, jossa työskennellään. Olen tottunut kiertävään jatkuvaan roinan raivaukseen noiden alueiden mukaisesti. Vuoroviikoin on makuuhuoneviikko, keittiöviikko jne. 


voimakortti-etikettitarra kiitollisuuden voima
Ota tänään siemen
 yksi kerrallaan 

ota ja valitse 
sellainen siemen
 joka sisimmässäsi 
kutsuu sinua vahvimmin

 Pidä siementä hetki kämmenelläsi

 puhalla hellästi se matkaan

 anna sen leijua 
kohota korkeuksiin

 Tunne kiitollisuuden voima 

miten pienestä siemenestä 
voi kasvaa suuria 
voimakkaita asioita SIISTEYS, JÄRJESTYS ja ARKI

FlyLadyn tapaan
Olen toiminut FlyLadyn ohjeiden mukaan viisi vuotta ja olen tyytyväinen tuloksiin. Seuraajissa on kaiken ikäisiä ihmisiä ja heistä moni kertoo saaneensa hyviä tuloksia. Kerron mitä itse nykyään teen. FlyLadyn sivuilla on runsaasti lisää tietoa.

TISKIALLASEnsimmäinen askel on tiskialtaan puhdistaminen perusteellisesti. Hyviä tapoja opetellaan asia kerrallaan. Tarvitaan toistoja, että niistä tulee rutiini. 

Ensin tiskiallas ja tiskipöytä puhdistetaan ja kiillotetaan. Aina iltaisin tiskipöytä on oltava siisti. Aamulla on mukava tulla keittiöön aloittamaan uusi päivä. Tiskipöydällä on vaikutus kodin muuhun siisteyteen. Kun tiskipöytä pidetään siistinä niin muut huoneet seuraavat itsestään perässä. 

FlyLadyllä on toistuva päivärutiini. Kodinhoitoon ei kulu paljon aikaa ja koti on aina perussiisti. Wc-pyttykin on nopea pestä kun se tehdään päivittäin. 


FlyLadyn päivittäisiä rutiineita, joita itse toteutan.


 • sängyn petaus
 • koneellinen pyykinpesua
 • astianpesukone tyhjennys/täyttö
 • peilit, pesualtaat, wc-pytty/ pikapesu vie max 5 minuuttia
 • veden juominen - tasatunnein -> virkeämpi olo
 • mitä on ruoaksi, ainekset sulamaan
 • kalenterin tarkistus
 • 15 min roinan raivausta kyseisen viikon alueella
 • kuumat pisteet (kerääntyy tavaraa)- pikasiivous 5-10 min
 • 15 min mieluista liikuntaa
 • ajoissa nukkumaan!

Kun hoidan nämä päivittäin, koti pysyy koko ajan siistinä. Kerran viikossa imuroin, moppaan lattiat, pyyhin pölyt ja vaihdan puhtaat petivaatteet. Siihen menee aikaa noin tunti kun se tehdään yhdessä. 

FlyLady ohjeistaa myös perusasioissa: hampaiden harjaus, ihonhoito, hiukset, kotikengät jalkaan ja pukeutuminen - on tärkeää pitää itsestään huolta.

Ajastimen käyttö saa toimimaan tehokkaasti ja keskittymään tekeillä olevaan asiaan. Viidessä minuutissa saa paljon aikaan. Minulle sopii ajastimen käyttö hyvin. Se rytmittää paljon tekemistäni, jopa työntekoa. Pysyn ahkerana ja vapaa-aika erottuu, jolloin mielenikin saa vapaata. 
voimakorttiKaikilla asioilla ja tapahtumilla 
on oma aikansa ja paikkansa
milloin niiden on määrä tapahtua

Tänään ei voi tapahtua sitä 
minkä kuuluisi tapahtua 
vasta vuoden kuluttua
eikä eilen ole voinut tapahtua sitä
 mikä on totta vasta tänäänFENGSHUI 

TILAA HENGITTÄÄ 
Anja Banksin Fengshui Aapinen on paras lukemani fengshuin opas. Sen avulla pääsin alkuun. Kerron hieman mitä olen oppinut.Chi-energia on elämän positiivista energiaa ja sen on päästävä liikkumaan kodissa vapaasti. Energia virtaa sisään ulko-ovelta ja kulkee läpi talon. Anja Banks opastaa kuvittelemaan isokokoisen ihmisen liikkumaan läpi huoneiden. Tämän ihmisen on päästävä kulkemaan helposti törmäämättä mihinkään.

Peili on vahva tehoste. Peiliä ei saa laittaa ulko-ovea vastapäätä, sillä silloin positiivinen Chi-energia ei pääse sisään vaan heijastuu takaisin ulos.

Kodistasi voit piirtää baguan, josta selviää mikä alue vaikuttaa mihinkin elämänalueeseen kodissasi. Piirsin baguan ja tutkin sitä aina kun järjestän paikkoja uudelleen. Muutoksilla on vaikutusta. Ei kannata tehdä kerralla monia muutoksia, että voi rauhassa seurata mitä tapahtuu. Usein jo muutaman päivän kuluttua huomaa vaikutuksia.SIIVOUS JA PUHDISTAMINEN


Siivous on fengshuissa tärkeää. Ensin on puhdistettava ja vasta sitten voi kokeilla tehosteita. Puhtaasta kupista kahvi maistuu paremmalta ja puhtaista ikkunoista näkee maailman kauniimpana. Siivotussa kodissa pulla tuoksuu paremmalta. 

Vanhat esineet kantavat mukanaan vanhaa raskasta energiaa. Erityisesti, jos niitä ei ole aikoihin puhdistettu tai niihin liittyy huonoja muistoja. Rakkaat esineet ja ahkerasti käytössä olevat tavarat kantavat hyvää energiaa. Aistimme energioita luonnostaan. Kun astut huoneeseen jossa on riidelty, todennäköisesti tunnet sen itsessäsi. 

Tarpeettomat tavarat kotona voivat aiheuttaa sen, että energia ei virtaa ja ihminen ei pääse elämässä eteenpäin. Ei riitä, että lajittelee erikseen tavarat joista aikoo luopua, jos ne jäävät kuukausiksi tai jopa vuosiksi asuntoon odottamaan. On hyvä huolehtia kaikki turha samantien kierrätykseen tai roskikseen.

Kun tulee tilaa ja näkee tuloksia, saa itselle uutta uskoa ja energiaa tehdä lisää asioita.aarrekarttakurssi
KOTI UNELMAT
Voit käyttää aarrekarttaa apuna kodin unelmien hahmotuksessa. Voit tehdä tunnelmakartan, josta saat selville mitä oikeasti tahdot. Kun tiedät mitä tahdot, etsit sopivat kuvat ja rakennat oman unelmakotisi aarrekartan. Aarrekarttailussa ei tarvitse miettiä miten jokin on mahdollista tai onko rahaa riittävästi. Siinä luotetaan, että asiat järjestyvät kun selkeästi tietää mitä tahtoo.
UNELMAKIRJA 


Tee unelmakirja eli dreambook. Kerää kuvia, jotka kuvastavat omaa unelmakotiasi. Olen tehnyt vastaavaa Pinterestissä Runotalolle, mutta saman voit toteuttaa paperillekin. Olen kerännyt kuvia, jotka tuntuvat sopivilta. Myöhemmin olen valikoinut lopulliset kuvat. On helpompi päättää mitkä eivät kuulu joukkoon kuin valita heti lopulliset mieltymykset. Pinterest sopii hyvin tähän tarkoitukseen ja kuvia on loputtomasti. Pinterest taulujen hallinnointi on helppoa kun pääsee alkuun.TILANNE 19.11.2015

Yllä oleva kirjoitukseni on tammikuulta 2014. Opettelen edelleen FlyLadyn systeemiä ja olen vakuuttunut siitä, että se todella toimii. Rutiinit eivät muodostu hetkessä. Olen huomannut, että kun saan jonkin asian toimimaan hyvin niin silloin joku toinen asia jo unohtuu. FlyLadyn päivittäisit tehtävät ovat hyviä ja minulla paras taktiikka on tehdä heti herättyäni aamulla niin monta tehtävää kuin suinkin ehdin. Siitä tulee hyvä ja tehokas olo sekä hyvää mieltä heti päivän aluksi. Usein myöhemmin päivällä en enää muista tai ehdi keskittyä tehtäviin tai ajattelen, että huomenna on uusi päivä. 

Tosi tärkeää oman hyvän mielen kannalta on pitää huolta ulkoisesta olemuksesta, vaikka työskentelisi kotona eikä tapaisi ihmisiä koko päivänä. Viisi minuuttia aamuisin siihen, että hoitaa kasvojen ihon, laittaa ehkä hieman ripsiväriä ja kampaa hiukset nätisti on takuulla hyödyllistä ajankäyttöä oman mielenterveyden kannalta ja ilahduttaa samalla läheisiäkin.

Roinan raivausta riittää vielä kotimme yläkerrassa ja piharakennuksissa. Fengshuin mukaan turha roina voi estää uralla etenemisen, menestyvän liiketoiminnan, hyvät ihmissuhteet ja terveyden. Varsinkin tietyillä alueilla oleva roina kuten kodissani vintille säilötyt tavarat, joita ei ole käytetty aikoihin - ei ole hyvä juttu yritystoimintani etenemiselle. Joten äkkiä siivoamaan rojut nurkista - monta hyvää syytä meille jokaiselle! Ja jos et usko, tee testi: Kasaa turhaa rojua jollekin fengshuin alueelle, jolla asiasi ovat hyvin ja katso mitä tapahtuu. Fengshuin eri alueista saat tietoa alapuolella olevan linkkiluettelon kirjoista ja Fengshuiblogista.LINKKEJÄ

FlyLady englanniksi

FlyLady Runotalon blogissa


- suomeksi fengshuista
- käytä kodin ja siivouksen suunnittelun työkaluna


KIRJAVINKKEJÄ
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti