.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

maanantai 4. helmikuuta 2013

Sellainen toisen maailman katse
Kauneus ja keveys
ovat vastassani
heti aamulla herätessäni.

Pieni vaalea
kovin hentoinen
yön perhonen,
tervehtii minua
tahtoo katsoa silmiini
olla läsnä.

Olen hänelle pienen hetken,
pienen hetken me olemme.
Perhonen jatkaa kulkuaan
lepattaa tyynesti
pimeään yöhön
kohti puiden oksia.

Hymyilen sisäisesti
nyt minulla on perhonen
kaunis valkea lepattava perhonen
sisimmässäni.


Tapasin runon pienen perhosen oikeasti. Syksyisenä aamuna sytytin aamulla lampun keittiössä. Pian huomasin hentoisen perhosen lepattavan ohitseni. Tiesin, että se oli eksynyt polttopuiden mukana sisälle. Pieniä perhosia lepattelee syksyisin läpi huoneiden. Tämä oli erilainen perhonen. Se tahtoi selvästi keskustella kanssani. En ollut huomaavinani sitä, mutta se lennähteli äkkinäisesti päin kasvojani ja lopulta laskeutui käsivarrelleni tuijottamaan. Pienen hetken me katsoimme toisiamme silmiin. Perhosen katse on kaunis. Sellainen toisen maailman katse. 

Saatoin perhosen ulos. Toivotin mielessäni sille oikein ihanaa elämänseikkailua utuiseen maisemaan. Kiitokseksi perhosen tapaamisesta syntyi voimaruno. Monet runot syntyvät oikeista kokemuksista, mutta on sellaisiakin runoja, joita en ole lainkaan kokenut. Niitä en tunnista omikseni. Ihmettelen mistä ne tulevat.

Tänään olen yrittänyt palata läsnäolon tilaan. Läsnäolon tilassa on mahdollista tavata perhosia, jotka keskustelevat. Läsnäolevana maailma on täynnään pieniä ihmeitä juuri minulle. Siksi tahtoisin elää hetkessä. Tällaisina päivinä kuten tänään se on äärimmäisen vaikeaa. Perhosia ei näkynyt. Jaksan odottaa. Tiedän, että ne hetket tulevat. Odota sinäkin pieniä läsnäolon ihmeitä elämääsi ja saat niitä varmasti.6 kommenttia:

 1. Kaunis runo kauniista hetkestä. Tästä sinun perhosestasi tuli mieleeni yksi myöhäinen syksy, jolloin pakkaset alkoivat jo, ihana perhonen oli eksynyt vierashuoneeseen ikkunalle. Siinä se lepatteli ja minua säälitti se niin että kävin ostamassa sille kukan, johon se olisi voinut asettua. Ulos en voinut sitä enää päästää, mutta eihän se kauan elänyt siinä kukassakaan.
  Kirjoituksesi sai minut muistamaan oman perhoseni ja myös tämän hetken pienet ihmeet.
  Kiitos.
  Leppoisaa maanantai-iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että muistit oman perhosesi. Perhoset taitavat elää vain pienen hetken, niin luulen. Kaunis ajatus hankkia oma kukka perhoselle <3

   Minulla oli hyvä pienten ihmeiden päivä tänään, toivon että sinullakin oli :)

   Poista
 2. Ihanan rauhoittava runo hektisen työpäivän keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua - minä juuri tänään mietin töissä miten voisin piristää itse itseäni töissä...kaavailin voimakortteja kirjoitusalustan väliin yms. Työpäivän keskellä tosiaan kaipaa rauhoitusta :)

   Poista
 3. Oi, kuinka kaunis runo. Minäpä kerron, että perhoset ovat rakkauden ja valon lähettiläitä. Aina kun näet perhosen, joko lentelevänä tai ne etsiytyvät silmiisi muuten, niin tiedät, että sinua rakastetaan ja perhonen kertoo tuovansa sinulle iloa ja valoa, jota tarvitset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniilta kuulostaa! Kyllä, uskon, että näin se on. Tänään aamusella töihin lähtiessä minun oli välttämättä laitettava perhonen hiuksiini. Se perhoseni on vähän liian bling-bling minulle, mutta se toi valoa päivääni kun kimalteli nutturan kulmalla. Ai jai meitä onnekkaita, sillä pian saapuu kesä ja niityillä on perhosia. Pitäisi hankkia lisää perhosia houkuttavia kukkia :)

   Poista