.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

maanantai 27. helmikuuta 2012

Hyvänolon vinkki - Läsnäolo
Aamukasteessa ruoho on
enemmän oma itsensä.

Minäkin olin aamussani läsnä.
Minulla on 95% ajasta hyvä olla elämässäni. Koen, että omalla läsnä olemisellani on siinä iso merkitys. Olen tarkoituksella opetellut nauttimaan tästä hetkestä.

Aloin todella opetella läsnäoloa n. 5 vuotta sitten. Silloin päätin löytää positiivisemman asenteen. Huomasin, että positiivisuus ja läsnäolo liittyvät läheisesti toisiinsa. Mitä pienempiin pätkiin pilkon hetket arjessa sitä enemmän voin löytää niistä kauneutta ja iloa.

On oltava läsnä tässä hetkessä voidakseen olla onnellinen. Mennyttä on turha surra ja pohtia, sillä sitä ei voi enää muuttaa. Tulevaakaan ei kannata mielessään pyöritellä, sillä asioilla on tapana muuttua. Silloin etukäteen tehty suunnitelma ei enää toimikaan tai koko ongelma on saattanut ratketa jo itsestään. Varsinkin työelämässä huomaa miten tilanteet muuttuvat niin nopeasti, että on parempi reagoida hetkessä. Juuri silloin läsnäolo on tarpeen, että pystyy tekemään oikeita ratkaisuja. Läsnäolevana on tietoisempi siitä mitä tekee ja keskittyy paremmin.


Mistä sitten voi aloittaa?


Pienistä asioista. Niitä voi treenata kuin lihaksia. Kun toistaa saman tarpeeksi monta kertaa niin siitähän tulee tapa. Yksi hyvä keino on hidastaa tekemistään tietoisesti. Voi juoda lasillisen vettä niin että maistaa veden maun ja tuntee veden virkistävän vaikutuksen. Kiitollisuus vedestä saa aikaan hyvää oloa ja sitä kautta läsnäoloa.

Ajattelen, että nämä kaikki asiat kietoutuvat yhteen: Läsnäolo, positiivisuus, kiitollisuus ja onnellisuus. Kun jokin näistä lisääntyy se lisää automaattisesti itseään ja myös toista. Mitä enemmän löydän positiivisia asioita sitä enemmän niitä tuntuu olevan elämässäni. Lopulta olen loputtomassa hyvän olon tilassa. Opin luottamaan hyvään onneen ja pienet vastoinkäymiset menevät ohitseni nopeasti. Olen läsnä hetkessä ja tämä hetki on usein oikein hyvä. Riittää, että pysähdyn tarpeeksi usein ja huomaan miten paljon on aihetta onneen ja kiitollisuuteen.Jatkossa aion kertoa konkreettisemmista asioista, joita olen tehnyt saavuttaakseni hyvän olon. Sitä kautta läsnä oleminenkin on varmasti vahvistunut.


Toiveeni ja tavoitteeni on, että voisin auttaa oman hyvänolon löytämisestä ja vahvistamisesta kiinnostuneita. Toki ymmärrän, että eri ihmisillä saattaa olla hyvin erilaisia keinoja löytää oma sisäinen vahvuutensa. Kaikki konstit eivät sovi meille kaikille. Olisi hienoa, jos innostuisit kertomaan omia hyviä kokemuksiasi.PS Joko sinun sähköpostiisi tulee ilmainen voimakirjeeni? Tutustu ja tilaa tästä.


4 kommenttia:

 1. Hei! Sattumalta löysin blogisi!Pyyntöösi kertoa kokemuksista, minulla ei uutta kirjoitettavaa, luin kirjoituksesi monta kertaa ja totesin, siinä myös mun ajatukseni! Näillä mennään. Kiitti!
  Helinä

  VastaaPoista
 2. Helinä, olen iloinen kun löysit tänne ja on mukava kuulla, että tunnet samoin. Näillä mennään, sanon minäkin. Ole hyvä ja toivon meille paljon läsnäoloa tuleviin keväisiin päiviin!

  VastaaPoista
 3. Juu, pienissä pätkissä ♥ Tämä toimii varmasti hyvin ja minullakin yksityiselämässä. Silti huppana, realisti ja ennakoija kun olen, voin kertoa pienet palaset eivät toimi nyt itselläni liike-elämässä. Siihen olikin viitattu. Olen ihan täpöllä mukana oppimassa lisää läsnäoloa hetkittäin. Pakahtuisin, ellen saisi oppia uutta, viedä siitä saamaani hyvää oloa eteenpäin ♥ Lupaan olla läsnä, mitä teenkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu Kaisa ♥ Löydän tämän viestisi vasta nyt pari vuotta myöhemmin. Olen aika varma, että me molemmat olemme oppineet paljon uutta tässä kahden vuoden aikana ♥ ♥ Valmiiksi en koe tulevani milloinkaan, varmaan hyvä juuri näin :)

   Poista