.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

torstai 6. syyskuuta 2012

Peilaan ajatuksiani Julia Cameronin ajatuksiin

Olen lukenut Julia Cameronin Tie luovuuteen kirjaa pienissä pätkissä. Löydän kirjasta paljon asioita, jotka koskettavat minua ja tunteita, joita olen kokenut ihan viime aikoina. Tahdon jakaa kanssanne muutaman ajatuksen kirjasta.

Julia toteaa kirjassaan, että maailmankaikkeus asettuu hyvien suunnitelmien puolelle, erityisesti se suosii rohkeita ja suuria suunnitelmia. Monesti kun saa hyvän idean niin löytää myös keinot toteuttamiseen. Tee itsellesi siis selväksi mitä haluat tehdä, myöhemmin saat kyllä selville miten.Mielestäni nämä Julian ajatukset ovat hyvin rohkaisevia ja lohduttavia. Usein me ihmiset olemme pelokkaita tekemään asioita, jotka vaativat rohkeutta tai erottautumista joukosta. Luovat teot vaativat usein melkoista riskinottoa ja on oltava valmis ehkä epäonnistumaankin näkyvästi. 
Löysin eilen voimakurssin tehtäväkirjaani hyvän lauseen:Luovuus on sitä, että sallii itsensä tehdä virheitä. 
Taide on sitä, että tietää mitkä niistä pitää. 
Creativity is allowing yourself to make mistakes. 
Art is knowing which ones to keep.- Scott Adams
Ottaessasi askelia kohti unelmaa, alkaa tapahtua pieniä asioita, jotka toteuttavat unelmaa pala palalta. Voit kuvitella millaista rohkeutta vaatii astua jyrkänteeltä, kun silta ei ole näkyvissä. On luotettava, että silta ilmaantuu, kun astuu ensimmäisen askeleen. Tämä siis vain vertauskuvallisesti. En suosittele astumaan oikeasti alas jyrkänteeltä ilman siltaa. Unelma-asioissa tilanne on toinen. Silloin on hyvä pudottautua tyhjyyteen omassa sisimmässään ja luottaa.


Mietin omaa Runotalo unelmaani. En ole ollut valmis ottamaan seuraavaa isoa askelta, sillä pelkään rahasummaa, jonka ison pohjalaistalon pystytys vaatii. Minulla ei ole tarvittavaa pääomaa. Voin kuitenkin ottaa pieniä askeleita talon toteutumisen suuntaan. Teen asioita, jotka vievät yritystäni Runotaloa eteenpäin. Siten uskon luovani pääomaa talon pystytykseen. Unelmani on iso. Se on juuri sellainen, jonka pitäisi toteutua rohkeuden ja suuruuden perusteella, jos asiat oikeasti ovat kuten Julia kertoo. Vaatii taitoa toteuttaa unelmaa luottaen eikä pakottaen. Olen opetellut ja opettelen lisää. Ainakin elämäni on mielenkiintoista ja jännittävää.

Sinnikkyys varmasti saa lopulta aikaan jotain. Jos pyrin tiettyyn suuntaan joka hetki, minun on lopulta edettävä edes vähäsen. On hyvä huomata arvostaa omaa etenemistä unelman tiellä. Usein ei huomaa kaikkea minkä on saavuttanut. On katseltava mistä on lähtenyt liikkeelle ja missä on menossa. Voi todeta tulleensa pitkälle.


Heiluessani heinikossa olen vapaa, huojuessani tuulessa olen vahva.
Seisoessani järkähtämättömästi paikoillani olen heikoimmillani.
Lisää runojani löytyy Runosivulta.


Joko luit kirjoitukseni: Julia Cameronin luovuusharjoituksia?


8 kommenttia:

 1. Tuota kirjaa en olekaan Julialta lukenut, kiitos vinkistä. Pitää lainata tai ostaa :) Tämä antoi paljon ajeteltavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kiinnostuit kirjasta. Itse olen taas tänään lukenut kirjaa uudelleen ja merkinnyt montaa hyvää kohtaa kirjasta muistettavaksi arjessa :)

   Poista
 2. Minusta on aivan uskomatonta, että kun aloin lukea Julian kirjaa, alkoi heti tapahtua. Parasta on, että sain sähköpostin ja minua pyydettiin Helsinkiin näyttelyyn, jonka teem on Maaemon huuto. Tätä en ole vielä muualla pajastanutkaan, mutta miksi juuri nyt, miksi juuri minä sain kutsun, miksi juuri näin upeaan teemaan. Tämä on ryhmänäyttely teeman puitteissa ja se sopii minulle hyvin. Juuri nyt en olisi kyennyt omaan näyttelyyn, mutta senkin aika tulee taas.

  Odotin runoja, mutta alkoikin tulla kuvia, taas uudestaan. Hienoa ja jännittää. Kun mietin Helsingin näyttelyä, muistin kirjan kohdan, jossa kerrottiin, että maailmankaikkeuden luova henki asettuu puolellesi, mutta on uskallettava tarttua tilaisuuteen. En kauaa miettinyt, vaan hyppäsin ja kaikki on järjestynyt askel askeleelta. Et arvaa kuinka kiitollinen olen sinulle tästä kirjavinkistä vähän aikaa sitten.

  Toivon todella että sinunkin haaveesi toteutuu askel askeleelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. " vastasinkohan äsken vahingossa kommenttiruutuun, kun tähän vastauskohtaan ei tullut tekstiä...ehkä vastaus löytyy kuitenkin...se on tässä jossain."

   Poista
  2. - juu, vastasin tuohon alle kommenttiruutuun ja sitten keksin jo luovana ihmisenä näyttelylle ihan uuden teemankin...voi hyvänen aika, taisi merkitys muuttua aika pienellä... :)

   Poista
 3. Olen niin iloinen puolestasi. Maailmankaikkeutemme on kyllä hauska ja ihmeellinen paikka. Maaemon kutsu kuulostaa hyvältä näyttelyltä juuri sinulle. Sinne minne ovet avautuvat on varmasti hyvä kulkea, ajattelen, että silloin suunta on oikea.

  Kyllä minunkin haaveeni aika tulee ja oikeastaan hyvin paljon on jo tapahtunutkin. On oltava kiitollinen kaikesta hyvästä mitä olen saanut. Yritän haukata kovin isoa palaa kerralla.

  Voisiko olla, että matkasi runojen luo avautuu jotenkin tuon näyttelyn ja maalaamisen kautta. Meillä on askelmia, joista ei aina tiedä päältäpäin katsoen mihin ne ovat johtamassa.

  Jatketaan aamusivuja ja katsotaan mistä löydämme itsemme :)

  VastaaPoista
 4. Heh - äsken juuri tuli ilmoitus tori.fi:stä, että aiemmin ilmoittani kirjan myynti-ilmoitus on poistettu, koska kukaan ei ole sitä ostanut. Ja - yllätys yllätys - kirja on Julia Cameron: Tie luovuuteen.
  Aika selvä vinkki Maailmankaikkeudelta, että lueppas tyttö välillä sieltä omasta kirjahyllystä niitä sinne unohtuneita opuksia, eikä aina kirjastosta.
  Kiitos : ) !

  VastaaPoista
 5. Oho, kumma, ettei kukaan ostanut kirjaa - tai siis oikeastaan ei olekaan kumma, kun siitähän ei tosiaan kannata luopua! Nyt vaan lukemaan edes pieninä paloina...täytyypä katsoa mitä omassa hyllyssä lymyääkään :)

  VastaaPoista