.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Facebook-testaus & uusin voimaruno

Päätin, että teen tänään testin facebookissa. Kokeilen laittaa runoni kuvan päälle. En pidä tätä itse kovin tyylikkäänä tai oikeaoppisena ratkaisuna, mutta aavistelen, että se saattaisi toimia juuri facebookissa paremmin kuin teksti ja kuva erikseen. Facebookissa on useita tällaisia julkaisuja, joissa on kuva ja teksti päällekkäin.

Jokin aika sitten minulta tiedusteltiin lupaa jakaa Runotalon runoja facebookissa kuvien kera ja runojanihan saa jakaa kunhan Runotalo on mainittu. Voit käydä katsomassa millaisia runoni ovat toisen tekijän niitä käyttäessä erilaisten kuvien kanssa. Ajatuksia Sinulle facebook sivustolle pääset tästä.  Tässä alla on pari sivustolta kopioitua esimerkkiä.
Nämä ovat aivan erilaisia kuin itse koskaan tekisin ja on ollut mielenkiintoista seurata näitä. Osa näistä on paljon suositumpia kuin ne mitä itse julkaisen omalla facebook sivullani. Nyt voitte ehkä ymmärtää miksi minun on itsekin kokeiltava tekstiä kuvan päällä. Toki voimakorteissanikin on ollut tekstiä kuvien päällä, mutta lyhyempiä tekstejä. Varmasti herättää ajatuksia ja mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin kuvien ja tekstien yhdistäminen. Ehkä tarkoitus ohjaa toteutustapaa?

Olen oppinut, että tekemällä ja kokeilemalla erilaisia asioita rohkeasti voi löytää uutta. Se mitä teen nyt ei välttämättä ole minulle paras vaihtoehto, mutta saattaa auttaa minua löytämään jotain uutta mitä en ole aiemmin huomannut. Täytyy uskaltaa heittäytyä ja antaa virran viedä mukanaan. Sitten voi katsoa mihin lopulta päätyy. Vai onko lopulta koskaa päädyttävä minnekään?


Minulla on käytössäni oma Voimakirja runojen kirjoittamista varten. 
Voimakirjoja on myynnissä nettipuodissa.


Tänään valokuvan päälle liittämäni runo on uusimpia runojani. On ollut hienoa kirjoittaa aikaisin aamulla, kun ulkona on pimeää ja kaikkialla on ihmeellinen rauha. Olen saanut kirjoittaa runoja, joiden viestit ovat itselleni voimaa antavia kuten juurikin tämä tänään julkaisemani. On hyvä kulkea virran mukana - sillä tavalla on niin paljon helpompaa. En vastusta sitä mikä tulee vastaan ja tarkkailen uteliaana maisemia joiden ohi kuljen elämän virrassa.

2 kommenttia:

 1. Hei! Uusi runosi on kaunis.

  Itseäni ei häiritse jos teksti on kuvan päällä. Pidän tällaisesta yhdistelmästä esimerkiksi postikorteissa (esim. Tommy Tabermannin runoutta on julkaistu kauniiden maisemien "päällä" juuri kortteihin painettuna.

  Tekstin koolla, fontilla ja jaksotuksella (tuo ei ole ehkä oikea sana; tarkoitan sitä miten teksti jaetaan eri riveihin ja mistä kohtaa sitä sisennetään ym.) on kuitenkin suuri merkitys silloin kun teksti on kuvan päällä. (Kauniskin) teksti voi myös ärsyttää tai dominoida liikaa jos se on kirjoitettu vaikkapa liian isolla tai kuvaan sopimattomalla fontilla. Pienistä, epäoleellisista seikoista tulee oleellisia, kun ne ovat "osa kuvaa".

  Tässä minun ajatuksiani tästä tekstin ja kuvien yhdistämisestä. Kannustan siis ehdottomasti kokeilemaan ja rikkomaan rajoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi hienoa, että jätit viestiä.

   Itselleni tulee mieleen parikymmentä vuotta sitten "muodissa olleet" tekstilliset mietelmäkortit. Nyt muistan, että itsekin ostin kivan kuvateksti kortin itselleni työhuoneen seinälle pari vuotta sitten. Varmasti olet oikeassa siinä, että sen voi toteuttaa niin monin tavoin. Helppoa ei ole saada tekstiä erottumaan tarpeeksi selkeästi ja toisaalta taas niin ettei olisi liian hallitseva. Iso merkitys on myös kuvalla, se voi muuttaa tekstin viestiä paljonkin.

   Otan kannustavan palautteesi kiitollisena mielelläni vastaan, hyvillä mielin jatkan kokeiluja - rajojen rikkojana olen aivan liian pelkurimainen, mutta ehkä vielä yllätän itseni :)

   Poista