.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 2. lokakuuta 2012

FlyLadyn avulla ihana koti
Minun on nyt pakko kertoa teille tästä FlyLadyn systeemistä. Tämä ei varmasti kiinnosta kaikkia eikä sovi kaikille, mutta... Olen itse saanut tästä rouvasta niin paljon hyötyä, etten voi olla levittämättä tietoa hänestä. Olen uskollinen fani. Mitä useampia vuosia vietän tämän Ladyn seurassa sitä enemmän saan kiinni jutun juonesta. Toivottavasti on sallittua lainata näitä kuvia, kun linkitän FlyLadyn sivuille.

Systeemissä on kysymys kodin siisteyden hallinnasta. FlyLady on jakanut kodin huoneet erillisiksi alueiksi ja tavoite on tehdä asioita päivittäin pienissä osissa. Sillä tavalla siivoamiseen ei kulu paljon aikaa ja viikonloput voi keskittyä nauttimaan vapaa-ajasta. Yksi tärkeä asia on roinan raivaus eli kaikki mitä et rakasta tai käytä joutaa pois kodista kierrätykseen tai roskiin.

Tästä systeemistä on olemassa suomalainen versio, mutta mielestäni se ei ole niin hyvä kuin tämä alkuperäinen.
Jokaiselle kuukaudelle tulee aina uusi hyvä tapa opeteltavaksi. Lokakuussa on aika päästä eroon kaikista paperipinoista ja lehdistä.

Viikkosiivoukseen menee aikaa noin tunti viikossa. Vaihtoehtoisesti voi tehdä jokaisena päivänä 10 minuuttia, jolloin viikkosiivoustunti tulee tehdyksi kuin huomaamatta. Ideana on käyttää ajastinta, jolloin todella keskittyy 10 minuutin ajan vain tekemään määrätyn tehtävän eikä eksy sivupoluille kuten usein helposti käy.

Ajastin on ahkerassa käytössä myös roinanraivauksessa. Jokaisena päivänä tehdään 15 minuuttia kerrallaan raivausta. Lähdetään liikkeelle huoneen ovelta myötäpäivään ja käydään läpi kaikki mitä vastaan tulee järjestyksessä. FlyLady kehottaa aloittamaan koko systeemin juuri roinan raivaamisella, sillä ennemmin ei kannata lähteä suorittamaan varsinaisia viiikkotehtäviä.

Tästä riittäisi juttua ihan loputtomasti. FlyLady saa itse kertoa lisää. Sivuilla löytyy kiinnostuneille asiaa niin paljon, että aluksi menee aikaa päästä selville mistä yleensäkin aloittaa. FlyLady neuvoo aloittamaan tiskialtaasta ja laittamaan kengät jalkaan. Mutta nyt hillitsen itseni ja laitan tähän linkin kaikille kiinnostuneille. Niin - jos erehdyt kysymään jotain tästä niin kerron ihan älyttömän mielelläni lisää.


4 kommenttia:

 1. Olipa mukava kun valaisit vähän tätä minulle mainitsemaasi FlyLadyä :) Kuulostaa kivalta, vaikkei ehkä juuri itselle sopivalta :) Mutta varmasti hyödyllinen sellaiselle joak sopii :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos hienosta linkistä, jäin ihan jumiin noille sivuille. Minäkin pidän hyvistä systeemeistä, ja siivoaminen on naisen elämässä iso juttu. Olen aina halunnut oppia pitämään siivoamisesta, ja hankkinut kaikenlaista moppia ja vempainta, myrkkyä ja siivousliinoja, mutta kyllä lopulta hyvä siivous on mielentila. Sitä kun keskittyy kiillottamaan tiskipöytää ja jättää kaiken muun sikseen vähäksi aikaa. Siitä voi jopa nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit systeemistä. Siivoamisesta saan elämänhallinnan tunteen ja hyvän mielen. Minulla siivous on aaltoliikettä, mutta onneksi aina voin aloittaa uudelleen ja jokaisella kerralla alan onnistua paremmin ja pääsen pidemmälle. Tänään moppasin lattiat pikavauhtia ja siitä tulee kotiin aina niin raikas tunnelma pienellä vaivalla. Siitäkin voi nauttia!

   Poista