.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Bloggaanko laatua vai määrää?

Minun on nyt kiskottava itseni irti tietokoneesta, blogista ja facebookista. Olen päättänyt ennenkin, että vähennän bloggaamista, mutta aina olen palannut takaisin entiseen malliin.

Tunnen, että voin antaa enemmän ja todellisemmin, jos kirjoitan vain silloin kun todella on kerrottavaa. Minulla on paljon ideoita, mutta välillä olen huomannut joutuvani miettimään liikaa mistä kirjoittaisin. Tahdon pysyä aitona. Tahdon kirjoittaa rehellisenä ja vapaana antaen sen mitä sisimmästäni aidosti kumpuaa.

Kokeilen kirjoittaa hieman harvemmin. Kirjoitan silloin kun tunnen, että minulla on todella hyvä idea ja asia, jonka haluan jakaa lukijoille. Facebookissa olen julkaissut päivittäin kuvan ja runon, mutta nyt teen senkin hieman harvemmin. Uskon, että se riittää. Meille kaikille on niin paljon tarjolla kaikenlaista muutenkin. Uskon, että laatu korvaa määrän.

Nyt lennän vapaana!

16 kommenttia:

 1. Mukavaa syksyä sinulle :) T: Suvi

  http://ajattelijan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Poikkesin blogissasi ja jäin lukijaksi, sillä löysin kauniita asioita sieltä :)

   Poista
 2. Samat mietteet täällä. Kirjoitan, piirrän tai laitan valokuvia jatkossa vain silloin kun tuntuu hyvältä tehdä niin. Kirjoittamisessa on muutenkin itselläni tyhjäkäynti vaihde päällä. Sanat tulevat kun on niiden aika. Kirjoituksiasi ja valokuviasi on aina kiva katsella, mutta lennä vapaana ja nauti syksystä, luonnosta ja kaikesta kivasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, on vältettävä kaikkea pakollista. Huomasinkin heti versovan uusia ideoita kun annoin itselleni vapautta. Elämä on täynnään kaikkea ihanaa, nautitaan :) Valoa syksyysi!

   Poista
 3. Viisasta! Minäkln haluasin olla irti kaikista koneista! Sekin aika vielä tulee...

  Kaunista omannäköistäsi syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän ainakin vähentää hieman...Jäinkin miettimään millainen on minun syksyni? Yleensä se on vastahankaista, kun pidän niin paljon keväästä ja kesästä, mutta nyt voisin taas tehdä ihan oikeasti hyvän syksyn. Onhan tässä syksyssä monia hyviä ja kauniita puolia. Sinulle Leena myös toivotan mukavaa syksyn jatkoa ja eiköhän sieltä se talvikin sitten tule...ja lunta...♥

   Poista
 4. Ehkäpä minun kannattaisi ottaa esimerkkiä sinusta sillä olen itse mielestäni liikaa blogeissa ja facebookissa - täytyy myöntää :/ Ehkäpä kokeilen joskus.....Hyvää syksyä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut niin paljon katse liimaantuneena tähän läppäriini, että en voi olla hyvä esimerkki paitsi jos nyt oikeasti onnistun harventamaan...jo tänään on tullut mieleen parikin juttua joista olisi kiva kirjoittaa tänne, joten ei ole ihan helppoa :) Hyvää syksyä myös sinulle ja bloggaa vaan aina kun se tuntuu mukavalta ♥

   Poista
 5. Itse roikun koneella liikaa nykyisin. Mulla on lapsen myötä tullut blogissa luonnollisesti pitkiä taukoja, mutta nyt taas on jostain syystä ollut enempi aikaa ja tuntuu että ideoita postauksiin pulppuaa itsestään. Niinhän sen täytyykin mennä, ettei tarvitse väkisin vääntää. Niin se bloggaaminenkin sitten maistuu mukavemmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä tavoittelen, että olisi intoa oikeasti jokaisella kerralla kun kirjoitan. Uskon, että se kuultaa läpi tekstistä, jos on tehnyt puoliväkisin. Enimmäkseen olen blogannut innoissani, mutta muutaman kerran huomasin olevani väärällä polulla. On ihanaa olla vapaa kirjoittamaan milloin tahansa siltä tuntuu. Ehkä teen sitten monta postausta kerralla :)

   Poista
 6. Me ihmiset kuljemme niin monen elämän asian kanssa käsikkäin ja lomittain.
  Mikä onkaan arvollista ja tärkeätä itselleen siitä on hyvä pitää kiini.
  Elää omassa mieltymyksessä on taitolaji kun ympärillä on lukijat.
  Kyllä sinulle on hyväksi blogata omalla vauhdilla kuin jarruttaa.

  Kiitos kaikista kuvista ja sanoista niistä olen saanut iloita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet jälleen niin oikeassa. Varmasti tässä on paljon sitäkin, että haen itseltäni vahvuutta siihen, että minun ei tarvitse tavoitella isoja lukijamääriä tai paljon tykkäämisiä facebookissa. Tahdon lentää vapaana eli tehdä omanoloista juttua omalla tahdilla. Luulenpa, etten paljon hiljene täällä kuitenkaan. Varmasti edelleen tulee kuvia ja sanoja ihan kivasti. Kiitos on minun puolellani, on aina ilahduttavaa voida jakaa iloa eteenpäin :)

   Poista
 7. Samoissa aatoksissa olen täällä itsekin kulkenut. On paljon kirjoja, jotka haluaisi lukea, on paljon maalauksia, jotka haluaisi maalata, on paljon tarinoita ja runoja, jotka haluaisi kirjoittaa, mutta...mutta kaikki jää vain haluamisen tasolle, koska päivä loppuu täysin kesken. Nytkin kirjoitan tätä yöllä. En sen takia että olisin valvonut tähän asti, vaan siksi, että pidän yöllä pienen "kävelytauon" että sänkyni ja selkäni saa levähtää.

  On pakko alkaa valita ja tietokoneaika on kaikkein hallitsevin, siitä on siis karsittava. Jos laittaa bloggaukseen kuvia, menee aikaa valtavasti, ennen kuin on ne käsitellyt ja muokannut sopiviksi, nimennyt ja muuta ja sitten teksti vielä.

  En tiedä, miksi Facebook tuntuu minusta kaikkein turhimmalta. Siellä hukkuu täysin siihen tulvaan ja muutenkin se on niin pirstaleinen. Olen siellä kahdessa ryhmässä, mutta yritän silti lähteä sieltä pois kokonaan.

  Valitaan ja nautitaan siitä mitä tehdään. Vaikka käytäisiin täällä useastikin, niin tehdään se nauttien ja omasta tahdosta, ei siksi, että nyt pitäisi laittaa jotain.
  Sinulla on niin hienoja runoja, että niitä haluan kuulla edelleen, samoin hienoja kirjavinkkejä, mutta tulen yhtä innokkaasti, vaikka postauksia ei tulisikaan joka päivä.

  Oikein hyvää syksyä sinulle, inspiroivaa ja nautinnollista, ihan sinulle itsellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä viestistä. Tuntuu, että ymmärrät. Nyt kun olen pari päivää ollut eritavalla täällä niin tuntuu, että alan hahmottaa uusin silmin koko juttua. Aamulla sain heti herättyäni niin paljon hyviä uusia ideoita, että jouduin kirjoittamaan niitä paperille, etten unohtaisi. Tunnen vapautta ja helpotusta. Se on luovuudelle hyväksi. Yritän olla määräämättä itseäni mihinkään rytmiin tämän yritystoimintani kanssa (toki siinä jotain tolkkua on oltava, mutta..).

   On ihanaa tietää, että lukijat voivat odottaa. Facebookin seurantakäyrä laskee vinhasti alamäkeä, kun päivitystä ei ole ollut pariin päivään, mutta katson mielenkiinnolla mitä tapahtuu, kun taas laitan jotain sinne...luulen, että nyt en enää toista itseäni. Pahinta on, jos alkaa tuntea olevansa automaatti tai kone :)

   Kaikenlaisia ihania omia hetkiä myös sinulle ja toivottavasti nuo yöjaloittelut ovat harmittomia eli saat tarvittavat yöunetkin, jotka ovat niin kovin tärkeitä meidän luovuudelle erityisesti <3

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Niin oli ja sillä oli hyviä vaikutuksia. Nyt taisin jo palata lähes entiseen rytmiin, mutta se on ihan eri juttu kun on taas intoa ja luovuutta. Tauko tekee hyvää!

   Poista