.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Piparkakut - Onnistumisen iloa




Sain kun sainkin ihanat piparit valmiiksi ja nyt on pakko vielä julkaista tämä resepti vaikka on joulu jo aivan ovella. Ohje on selkeä ja taikinan kauliminen sujui helposti. Piparit ovat herkullisen rapeita. 


AINEET  (100 kpl)

400g voita
3 kananmunaa
4,5 dl sokeria
1 dl siirappia
9 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
4 tl piparkakkumaustetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa


Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi ja voisula. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne rasvaseokseen. Peitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna taikinan jähmettyä seuraavaan päivään. Kauli taikinasta pala kerrallaan jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakkuja leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja 200 - asteisessa uunissa 5 - 7 minuuttia niiden koosta riippuen. Jäähdytä piparkakut tasaisella alustalla. 


Resepti löytyi Maku.fi sivuilta.









4 kommenttia:

  1. Levollista ja kaikinpuolin hyvää joulua sinulle.

    VastaaPoista
  2. Lämmin kuva!
    Tuota samaa Joululämpöä ja iloa toivotan Runo Taloonkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin huomasin, että on lämmin kuva verraten lumimaisemaan. Tuntui hyvältä kuten nyt kun ulkona tuiskuttaa lunta ja sisällä on rauhaa ja lämmintä. Kiitos, joululämpöä on :) Toivotaan samaa kaikille :)

      Poista