.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Rento & helppo joogaOn ollut ihanaa levätä ja syödä herkkuja, mutta elämästä nauttiminen alkaa tuntua kropassa. Joulukiireissä en ehtinyt joogata. Nyt niskajäykkyys alkaa piinata minua. Se on hyvä muistutus siitä, että pitää liikkua ja venytellä. 

Etsin joulun jälkeiseen aikaan sopivaa joogaa ja löysin kivan kuvallisen ohjeen. Seitsemän rauhallista venytystä, joissa jokaisessa hengitetään 5 - 7 kertaa. 

 1. Jalat ylös seinää vasten - yleensä teen tämän iltaisin ennen nukkumaan menoa. Auttaa nukkumaan syvemmin ja tässä jooga-asennossa voi tehdä samalla kasvohierontaa. Asento on hyvä alaselälle ja parantaa verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Tässä asennossa voi olla pidempäänkin.
 2. Halaa polvia - hyvä lantiolle, taivuta leukaa hieman kohti kaulaa -> niska pysyy suorana.
 3. Polvi koukussa reiden päällä - venyttää hyvin alaselkää, voit painaa kevyesti kyynärpäällä polvea kauemmaksi ja lisätä venytyksen tehoa.
 4. Onnellinen vauva - lantion avaaja, voit keinua sivulta sivulle - > saat selkähierontaa.
 5. Jalan halaus - venytys ennen seuraavaa asentoa, tee kummallekin jalalle.
 6. Selkärangan kierto - anna painovoiman vaikuttaa - > hitaasti polvi ja olkapää laskeutuvat lähemmäksi lattiaa.
 7. Loppurentoutus - hyvä sisäreisien venytys - suosittelen laittamaan tukea polvien alle esim. paksut tyynyt tai rullalle käärityt huovat.Katso kuvallinen ohje Yoga by Candace blogista.


4 kommenttia:

 1. Hei Sari. Hyvät olivat ohjeet joogaan, kun vain saisi itseään niskasta kiinni ja joogaamaan. Hyvää päivän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jätit viestiä. On totta, että aina ei ole helppoa saada itseään liikkeelle. Tein tänään venytykset ja heti tuli parempi olo. Vielä jouluherkut tuntuivat kyllä olossa. Tällä rauhallisella venyttelyllä on hyvä aloitella. Tämä onkin ollut hyvä päivä ja nyt toivotan sinulle hyvää loppuvuotta sekä uuden vuoden alkua :)

   Poista
 2. Tuota pitäisi kokeilla.
  Mukavaa loppuvuotta ja notkeaa ensi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Venyttelystä tulee hyvä olo :)

   Kiitos samoin sinulle hyvää loppuvuotta ja upeaa kohta alkavaa uutta vuotta!

   Mukavaa, että jätit kommentin <3

   Poista