.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 22. syyskuuta 2015

Näin siivoat aakkosittain



KOTI VIERASKUNTOON


Maanantaina sain viestin vanhalta ystävältä ja sovimme, että tapaamme täällä meillä keskiviikkona. Tyypilliseen tapaan on hieman siivottava, vaikka periaatteessa koti on hyvä sellaisenaan. Kesän aikana on kertynyt turhia tavarakasoja sinne tänne ja sisäkukat roikottavat ruskistuneita lehtiään hoidon puutteessa. Hoidan aina kesällä vain pihakukkiani. Huono tapa, josta yritän oppia eroon.



TARKISTUSKIERROS HUUSHOLLISSA


Sain idean siivota uudella tavalla. Tätä samaa systeemiä voisi käyttää roinan raivauksessa. Karen Kingstonin kirjassa Paikat kuntoon feng shuin avulla on vastaavan tyyppinen systeemi, mutta ilman aakkosia. Kiersin muistilehtiön kanssa kaikki huoneet ja kirjasin muistiin alekkain paikat, jotka eivät miellyttäneet minua. Listalle ilmestyi sellaisia kuin jääkaapin ovi, eteisen hylly ja koiran ruokapaikka. Kuvittelin, että siivoaisin normaalisti listalta asia kerrallaan. Ehkä tärkeysjärjestyksessä, pahimmat paikat ensin? 


AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ


Katselin listaa ja sain idean: Teen asiat aakkosjärjestyksessä! Enkä suinkaan katsonut etukäteen mitä on seuraavana tulossa vaan otin listalta asian kerrallaan aakkosten mukaan ja kävin tekemässä. Tähän kannattaa varata sellainen päivä, jolloin voi pääosin keskittyä siivoukseen, sillä ainakin minut lista vei täysin mukanaan. Järjestelin innolla. Odotan jo, että saan tehdä uuden listan. Tätä voisi soveltaa moneen tekemiseen? Tarkoitus oli pitää välillä taukoja töitä tehden, mutta tein vain pakolliset työt, sillä siivoaminen oli niin kivaa. 



 NÄIN SIIVOAT AAKKOSITTAIN


  1. Kierrä kotisi kaikki huoneet ja merkitse muistiin alekkain siivottavat paikat/tehtävät asiat
  2. Etsi listasta aakkosten mukaan ensimmäinen tehtävä ja tee se valmiiksi
  3. Viivaa yli tehty asia listasta ja etsi aakkosjärjestyksessä seuraava tehtävä
  4. Jatka samaan tapaan kunnes koko lista on tehty
  5. Halutessasi voit jakaa listan useammalle päivälle
  6. Jos tahdot, voit tauottaa tekemistä lempipuuhillasi vartti kerrallaan tehtävien väleissä
  7. Voit tehdä aina uuden listan, joka on edellistä perusteellisempi




Onnellisia siivoshetkiä! 






Tuleeko sinulle jo voimakirje?

voimakirje

Voimakirje ilmestyy perjantaisin.




4 kommenttia: