.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 1. syyskuuta 2015

Fengshuin opettelua osa I: Vaurauden suihkulähdeVAURAUDEN SUIHKULÄHDE


Erilaisia toisistaan eroavia neuvoja fengshuin toteuttamisesta on runsaasti netissä ja kirjoissa. Päätin, että minun oppaani on pääosin Anja Banksin punainen Fengshui aapinen.

Vuosi sitten järjestin kotiamme fengshuin oppien mukaan ja järjestys tuntui tosi hyvältä. Oli seesteistä, keveää ja helppo hengittää. Sitten unohdin fengshuin ja tein muutoksia huoneissa muiden periaatteiden pohjalta.

Eilen aloin tehdä uutta pohjapiirustusta. Jaoin kotimme 9 alueeseen ilmansuuntien mukaan. Voit katsoa baguaa Anja Banksin sivuilla. Minulle luontevin tapa on määritellä alueet ilmansuuntien mukaan kuten minä nyt tein, jolloin alue 1 sijoittuu pohjoiseen ja alue 9 etelään. Loput alueet on helppo asetella baguan mukaan paikoilleen. Kannattaa lainata tai hankkia hyvä fengshuikirja ikiomaksi, jos tahdot piirtää oman pohjapiirroksen ja perehtyä fengsuihin tarkemmin. 

Tein pohjapiirroksen ja ymmärsin, että olen unohtanut monta hyvää juttua. Nyt on osa asioista väärillä paikoilla. Sitä mikä ei ole rikki, ei tarvitse korjata, neuvotaan fengshuissa. Joten on hyvä kuunnella itseään ja miettiä mitkä korjaukset ovat oikeasti tarpeellisia ja mistä kannattaa aloittaa. Fengshuissa on osansa intuitiollakin.VAURAUDEN ALUE nro 4 TERASSILLA

Koirani Pimu sairaustui alkukesällä ja pelkäsin, että Pimu voisi pudota aitaamattomalta terassilta. Rakensimme pikaisesti reunat terassille muutamilla tiiliskivillä, joiden päälle asetimme pitkät lankut. Lankkujen päälle laitoin kukkaruukkuja ja Pimu tiesi missä kulkee terassin raja. Mutta samalla taisimme rajata terassin mukaan kotimme fengshuihin.

Jos terassi on erikseen perustettu eikä siinä ole kattoa, sitä ei lasketa mukaan pohjapiirrokseen. Jos tahtoo terassin mukaan vaikutusalueeseen, voi asettaa vaikkapa tuulikellon rajaamaan alueen mukaan. Huomaamattamme rajasimme terassin osaksi taloa. Kaiken huipuksi kyseessä on vaurauden alue nro 4. Voisiko kukkarossa ammottava tyhjyys johtua nelosalueen huonosta tilanteesta?

Meillä oli alkukesästä myös hellan levyistä osa rikki kunnes koko keraaminen levy uusittiin. Hellan rikkinäisillä levyillä on lukemani mukaan iso vaikutus vaurauteen ja muuhunkin hyvinvointiin. Vähän hullulta tuntuu tässä kirjoitella tällaisia, mutta kokeilujeni perusteella uskon fengshuin voimaan. Kannattaa kokeilla itse.
PYSÄHTYNYTTÄ ENERGIAA

Terassimme on ollut koko kesän huonolla hoidolla. Mitäpä terassilla viileänä sadekesänä puuhailisikaan. Terassi oli pesemättä ja sinne oli unohtunut turhaa rojua. Lisäksi siellä on köynnöskrassia kahdessa todella isossa saviruukussa. Krassit roikkuivat jo hyvää vauhtia alas terassin päädystä. Vaurauden alueella pitäisi olla ylöspäin suuntautuvaa liiikettä eikä alaspäin roikkuvia kasveja.

Tein terassille oman baguan. Sen voi tehdä jokaiselle huoneelle, jopa työpöydälle ja melkein mille tahansa asialle. Terassin baguasta selvisi, että juuri siinä kohden missä on terassin vaurauden kulma oli minulla epäonnistunut sinappikaalin kasvatusyritys. Sekin oli todella isossa saviruukussa ja olin jo hylännyt sen. Mistä lie keksin edes kokeilla sinappikaalia?

Lisäksi olin tuonut jossain vaiheessa kesää terassin kulmalle koristelinnun, jonka nokasta puuttui pala! Mitä vielä? Keskikokoinen unohtunut ruukku, johon oli kerääntynyt mätäneviä kasvinosia ja vettä sekä kituva tomaatintaimi - nämä kaikki löytyivät terassilta. Hämähäkinverkoista puhumattakaan. Pysähtynyttä energiaa ja hidastetta siis riitti!

Hetken harmittelin, kauhistelin ja tutkin vaihtoehtoja. Komensin isännän pesemään kanssani välittömästi terassia. En halunnut odottaa hetkeäkään. Tuntui, että asiat on saatava paremmalle mallille nopeasti. Pesimme terassin pesuaineella, jossa oli männyn tuoksua. Luin että mänty edustaa vaurautta. Voi tehdä jopa keitteen männyn neulasista ja pestä sillä lattiat. Perussääntö on, että mitään tehosteita ei kannata laittaa elleivät paikat olet puhtaat ja siistit. Joten siis ensin siivotaan ja sitten tehdään taikoja. FENGSHUIN VAURAUDEN TEHOSTEITA

Suihkulähde on tehokas vauhdittaja ja vaurauden tuoja. Muistin, että meillä on vanha puutarhalammikossa ollut vesipumppu. Se kaivettiin esiin ja sitten miettimään mistä astia tähän hätään? Meillähän on kaupat kaukana, joten täältä ei hetken mielijohteesta lähdetä ostamaan runsauden suihkulähdetarpeita. Lopulta kippasin mullat vanhasta metallivadista, jossa tietenkin oli reiät pohjassa kun se oli kukka-astiana.

Peitimme astian mustalla muovilla ja asetimme pumpun sinne. Musta muovi hieman epäilyttää, mutta se saa kelvata toistaiseksi. Valmis suihkulähde nostettiin terassin kulmalle pulputtamaan. Lisäksi terassille tuotiin kaunis valkoinen selkänojallinen penkki alapihalta. Tällä alueella pitäisi olla vakaita tavaroita ei sellaisia hataria kolmijalkaisia missään tapauksessa. Yleensäkään kolmijalkainen pöytä ei ole hyvä fengshui. Krassit saivat tukikepit ja kieputtelin ne kasvamaan ylöspäin. Lisäksi laitoin vesiastian reunaan kullanväristä lahjanauhaa rusetiksi. Näin sain hieman vaurauden tuntua astiaan.

Vesiastia on musta, joka ymmärtääkseni edustaa vettä. Ehkä vettä on jo liikaakin, mutta voin nyt tarkkailla tilannetta ja tehdä sitten muutoksia. Liian monia asioita ei saisi kokeilla kerralla, että pystyisi paremmin havainnoimaan muutoksia. Yleensä vaikutuksia pitäisi näkyä jo viikossa, viimeistään kuukaudessa. Muutama hyvä merkki ilmaantui jo illan aikana. TYÖPISTEEN FENGSHUIT KOHDILLEEN

Illalla huomasin, että työpisteenikin on keikahtanut ihan väärin päin. Kasvot pitäisi olla ovelle päin siten, että tunnen hallitsevani tilannetta ja että vauraudet sekä asiakkaat voivat virrata luokseni. Olen istunut koko kesän selkä ovelle päin. Siirryin siten alkukesällä, sillä ikkunoista heijastui liiaksi valo tietokoneen näytölle.  Eikä siinä vielä kaikki! Jostain syystä minulle oli jäänyt työtuoliksi varaistuin, jota käytettiin kesällä juhlissa. Sellainen kevyt metallinen taittotuoli, joka natisi ihan järkyttävällä tavalla aina kun siinä liikahti. Ei hyvä fengshui eikä maalaisjärjellä muutenkaan hyvä. Lainasin nyt keittiöstä tukevan tuolin, jossa on käsinojat ja siirryin pöydän toiselle puolelle istumaan. Huh! Heti tuntuu paremmalta. Paras työtuoli olisi tietenkin oikeaoppinen työtuoli, jossa olisi viisihaarainen jalka. Se on ostoslistalla ja ilmeisesti ilmestyy kunhan saan vaurauden fengshuit kohdilleen.SUIHKULÄHTEITÄ & VESI-ILOA

Vielä hassua juttua suihkulähteestä: Tänä aamuna pumppu huuteli lähes tyhjää astiassaan. Suihku oli sääädetty liian voimakkaalle, sillä vesi oli suihkunnut yön aikana astian ulkopuolelle. Lähdin hakemaan sisältä pikaisesti lisää vettä kastelukannulla ja mitä tapahtui: Lättäsin kastelukannun kodinhoitohuoneen altaaseen ja avasin hanan täysille. Samalla sekunnilla koko hana lensi ilmaan ja vettä suihkusi täysillä sieltä aukosta missä hana oli ollut. Herttinen! Hetken en tiennyt minne pompata ja vesi oli jääkylmää. Oli todellinen suihkulähde kodinhoitohuoneessa. Hana on vuotanut aiemmin alaosan tiivisteestä, joten hana oli kai valmiiksi löysällä. Onneksi veden tulo loppui heti kun vain tajusin sulkea hanan normaaliin tapaan. Ajattelin, että nyt on ainakin energiat lähteneet liikkkeelle! 

Sain kantaa monta kannullista vettä, että sain pumpun veden peittoon. Se suihkutti iloisesti korkealle ja aina ohi kaiken veden mitä ehdin sisältä kantaa. Minua nauratti. En tietenkään halunnut kavuta alas terassilta kaivamaan pistoketta irti hankalasta paikasta terassin alta. 

Ainakin suihkulähde tuo varmuudella iloa! Pulputus tuo hymyn tullessaan. Fengshuin mukaan vauraus on paljon muutakin kuin taloudellista hyvinvointia. Sitä kaikkea nyt odottelen.


Onko sinulla suihkulähde ja oletko huomannut vaikutuksia?
Entä ajatteletko kokeilla tai oleko kokeillut jotain fengshuin mukaisia muutoksia kotonasi?


*

Hyvän mielen voimakortit, pienet, 20 kpl

VOIMAKORTTIPAKAT

*

Tuleeko sinulle jo voimakirje?
voimakirje
Voimakirje ilmestyy perjantaisin.

*

Runotalo Viisas Elämä -messuilla 12.-13.9.2015 Tampereella

Runotalo Viisas Elämä -messuilla 12.-13.9. TampereellaEi kommentteja:

Lähetä kommentti