.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

torstai 27. marraskuuta 2014

Onko muumilaakso mielentilasi?


Japanilainen aloitusversio


Onko muumilaakso mielentilasi? Tulen aina hyvälle tuulelle muumeista. Muumilaakson tunnelma kohottaa minut hetkessä ylöspäin. Muumien maailmassa eletään hetkessä. Muumit ovat siinä yhtä taitavia kuin lapset.

Katson videon ja kuulen tutun musiikin. Näen tapahtumat ja annan tunnelmien tarttua itseeni. Voisiko arkeni olla yhtä elävää, yhtä täynnä antautumista hetkeen? Uskon, että voi. Se on asennekysymys. Voin valita muumien asenteen. Nuuskamuikkunen lähtee talveksi pois ja ojentaa muumipeikolle lohduksi huuliharppunsa. Soitin on nuuskamuikkuselle rakas. Huuliharpun kautta nuuskamuikkunen lupaa olla joka hetki lähellä muumipeikkoa. Muumit nukkuvat kevään ensimmäiseen päivään asti. Nuuskamuikkunen palaa kevään saapuessa. 

Tunnelmassa on lohdullisuutta kuten luonnon kiertokulussa. Haikeana hyvästelen kurjet syksyisin, silti hyvästeihin sisältyy aina ilo jälleennäkemisestä. Menetykseen on kätketty toinen totuus silloinkin kun menetys on lopullista. Tuo totuus kirkastaa asioiden arvon sydämessäni.
 

Lopuksi hyviä neuvoja

- osaat jo kaatua erinomaisesti
- heittäydy vain pepullesi
- sujuu hienosti: Sulavaa ja omaperäistä


Näillä pärjää monessa!


Muumilaakso on minulle sopiva mielentila. Kuka ei tahtoisi asua muumitalossa ja olla osa muumien perhettä? Muistin muumit kun luin Leena Lumin esittelyn Muumilaakson marraskuusta. Kiitos innoituksesta Leena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti