.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 11. marraskuuta 2014

4 askelta unien opastuksen löytämiseen


Jokainen meistä näkee nukkuessaan unia. Unien muistaminen voi olla vaikeaa. Jos tahdot saada vahvemman yhteyden unimaailmaasi, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.
1. Kirjoita illalla muistikirjaasi 1 - 3 lyhyttä, selkeää kysymystä. Laita muistikirja tyynyn alle tai yöpöydälle. Ajattele nukahtaessasi kirjoittamiasi kysymyksiä.2. Herätessäsi pidä silmät kiinni ja pysy paikoillasi. Anna kokemuksiesi virrata mieleesi.3. Kirjoita edes muutama avainsana unistasi talteen kysymyksien alle. Parasta on, jos ehdit kirjoittaa unesi kokonaan. Näin osoitat arvostavasi uniasi ja mahdollisesti muistat unesi jatkossa paremmin. Kirjoittaessasi löydät unista merkityksiä ja yhteyksiä. Voit myös piirtää uniasi tai yksityiskohtia niistä. 4. Analysoi unesi erottelemalla siitä osia ja tutkimalla vertauskuvia. Opit ajan myötä tunnistamaan omia itsellesi merkityksellisiä symboleita, jotka saattavat toistua unissasi. Luota merkitykseen, jonka oma sisäinen vaistosi unille antaa. Luota tunteisiin.
Voit hyödyntää unien opastusta ihmissuhteissa, työssä, luovuudessa ja jopa sairaudesta parantumisessa. 

Itse olen pitänyt unipäiväkirjaa satunnaisesti ja muistan nykyään usein uniani. Kokeilen näillä ohjeilla heti ensi yönä. Ehkä opin hyödyntämään unia vielä paremmin. Toivon, että sinäkin innostut hyödyntämään uniasi.


Sain inspiraation tähän kirjoitukseeni katsottuani Mira Kelleyn videon aiheesta. Voit katsella videon ja lukea ohjeita englanniksi täältä.


PS. Pieni Voimapuutarha kirja soveltuu suloiseksi unipäiväkirjaksi. Katso tästä.


12.12.2014

Tänään herätessäni muistin uneni. Sain hyviä ideoita yritystoimintaani varten. Ensin herätessäni ei ollut mitään muistikuvia. Jäin paikoilleni, en korjannut asentoani vaan olin tismalleen samassa asennossa kuin herätessäni. Muutaman minuutin kuluttua ensimmäinen muistikuva tuli mieleeni ja sen jäljessä seurasi joukkio muita unen tapahtumia. Olin iloinen, sillä unessa ratkaisin asioita, joita olin jo pitkään pohtinut. Huomasin samalla, että heti herätessä saattaa olla hyvä hetki ratkaista ongelmia. Hyvät ratkaisut löytyvät helpon tuntuisesti. Ehkä kysymyslista yöpöydällä voisi olla toimivat konsti, mutta aion tehdä sen rennosti. Unimaailmaa ei voi pakottaa kuten ei luovuuttakaan. 


5 kommenttia:

 1. Niin voikin ja on ihanaa nähdä uni, jonka muistaa ikuisesti kunhan se ei ole painajainen. Joskus paha uni voi muuttua vuosien kuluessa merkitykselliseksi ja ongelman ratkaisevaksi.

  Kokeiluni ei onnistunut kovin hyvin, muistin vain hatarasti aamulla uneni. Sen huomasin, että kun pitää silmät kiinni ja odottaa rauhassa, alkaa muistikuvia unista tulla. Aion jatkaa unien parissa uteliaana. Kiitos viestistäsi Marri :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeista. Näen paljon unia. Niissä on toimintaa ja "melua", äänekkäitä unia. Nyt rupean noudattamaan ohjeitasi. Kiitos! terveisin Hailuodosta Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kokeilet ohjeita. Minulla kysymysten kirjoittaminen esti rauhallisen nukkumisen, sillä jäin tarkkailemaan uniani. Nyt olen vain aamuisin heti herättyäni odottanut unien palautumista mieleeni ja se toimii oikein hyvin. Vielä kun saisin aikaiseksi kirjoittaa kaikki heti muistiin.

   Äänekkäät unet kuulostaa kiinnostavalta. Itse en tunnista juurikaan ääniä, mutta toistuvia tapahtumia. Kiinnostava on unimaailma. Olisi kiva kuulla myöhemmin miten onnistuit näillä ohjeilla.

   Poista
 3. Seuraava teksti on Niina-Matilda Kuusiston sivuilta poimittua.

  Joulukuussa alkavat Pyhät Unet.
  Saamme lahjana kaksitoista Pyhien Unien yötä aattoillasta lähtien.
  Jokainen yö kertoo tulevan vuoden yhden kuukauden tapahtumista.
  Aattoillasta lähtien tammikuu, sitten seuraavana yönä helmikuu jne.
  Kirjaa ylös Pyhät Unet ja tarkkaile tulevana vuonna miten upeasti ne antavat osviittaa joka kuulle.
  Pyhät Unet ovat taivaan lahjoja, ne kannattaa todellakin tallentaa.

  Illalla kannattaa pyytää että näkee unen, herää yöllä unen loputtua, ja kertaa unen yöllä mielessään
  tai kirjoittaa lyhyesti yöpöydällä olevaan paperiin muutamilla sanoilla asioista unesta.
  Kannattaa myös lähettää pyyntö, että unen myös muistaa aamulla.
  Näin unen muistaa aamulla paremmin.

  Kauniita Unia!
  Annikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annikki, todella mielenkiintoiset ohjeet. Hienoa, että toit ne tänne kaikkien hyödyksi. Yritän muistaa seurata Pyhät Unet ja jatkan unien parissa muutenkin. Kauniita Unia myös sinulle ja kaikille lukijoille :)

   Poista