.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syysasetelmia & yrttejä ruukkuihin


Sadekuurojen välissä olin tänään puutarhassa syyspuuhissa. Vuosi sitten tein tienhaaran tolppiin asetelmat kuivuneista mesiangervoista. Nyt tahdoin tehdä erilaiset asetelmat. 

Vuorasin muoviastian rahkasammaleilla ulkopuolelta rautalangan avulla. Sisälle laitoin multaa ja kivillä sain tuettua pienen kuusipuun keskelle istutusta. 
Tekemisen myötä idea laajeni ja pistelin vielä villanukkajäkkärän kukintoja reunoille. Seuraavaksi lisäsin pari hopeapeipin köynnösmäistä oksaa kiertämään istutusta. Jatkosuunnitelmissa on lisätä pieni valosarja tuikkimaan kuusen oksille kunhan ollaan vähän lähempänä joulua.Kesän ajan minulla on ollut ruukut terassilla ylösalaisin sammaloitumassa. Nyt otin niistä osan käyttöön yrttiruukuiksi. Ruukut ovat tulossa sisälle, joten varmaan vihreys pian katoaa. Pidän todella paljon sammaleisesta ruukun pinnasta ja juuri tuosta vihreän sävystä.Sisälle ruukkuihin istutin sitruunamelissan, mintun, iisopin, stevian, korianterin ja kaksi erilaista oreganoa. Enimmäkseen käytän yrttejä teen valmistukseen. 

Minun on hankittava lisävalaistusta, sillä ilman sitä en usko yrttien selviävän talvesta. Äidilläni on usein talvella yrttejä keittiön ikkunalla, mutta hänellä onkin valoisa ikkunapaikka yrteilleen. Minulla on metsä varjostamassa talon ympärillä. 

Tämä on ensimmäinen kerta kun oikeasti saan istutettua yrttejä talvea varten. Katsotaan miten minun käy. 

Vuosi sitten päinvastoin laitoin yrtit ruukuista maahan talvehtimaan. Keväällä onneksi yrttimaalla on taas monta yrttiä odottamassa muotopuutarhassa eli uudessa hienossa yrttiympyrässä.


6 kommenttia:

 1. Sari, nythän jopa Fiskars myy sellaista yrttilaatikkoa, jossa on valo. Minäkin yritän tai minulla on aina ruukussa vähintäin basilikaa ympäri vuoden. Se on ruukussaan yhden keittiökaapin valon alla.

  Meilläkin on isot puut talon ympärillä, joten keinovaloa tarvitaan.

  Tuo pikkukuusi on soma ja aivan huutaa pieniä kirkkaita ledejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa on todellakin saatava...Basilika puuttuu minulta ja se olisi aivan ihanaa...omistaisinpa vanhan rungollisen basilikan, sellaisen väkkyräoksaisen :)

   Valoa myös kuuselle ja ohi kulkijoille, vaikka täällä hiljainen onkin kylätie <3

   Poista
 2. Ihanat tunelmat :) oikein mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on tässä syksyssäkin hyvät puolensa ja ajatella, että tosiaan kohta on jo lokakuu :)

   Poista
  2. Siis lisään vielä, että odotan salaa jo uutta kesää ;) <3

   Poista
 3. Ainoastaan stevia on selvinnyt kaksi talvea sisällä ruukussa. Kesät ulkona.

  VastaaPoista