.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

perjantai 5. heinäkuuta 2013

RunoTalossa viikolla 27

 Voimapuutarhassa kukkivat


 jasmike
 keltasormustinkukka
 kurjenkello peurankello
ruskolilja
harjaneilikka
roosa sormustinkukka Pioni jo lopettelee kukintaansa. 
Siirsin vanhan aidan pionin viereen. 
Ehkä aita löysi nyt lopullisen paikkansa.

 Kullerot näyttävät hauskoilta.
 Jos heilautan varsia niin heti tippuu runsaasti siemeniä.
 Mietin pitäisiköhän nämä siemenet kerätä talteen.
 Voisin tehdä pieniä siemenpussukoita puotiin...

Olen letittänyt narsissien varsia sekä poistanut hiekkapoluilta rikkaruohoja ja haravoinut hiekan tasaiseksi. Polun nurkalla kaksi ruukkua ovat odottaneet kukkia, mutta oikeastaan vedellä täyttynyt ruukku onkin oikein kaunis. Toisessa taitaa olla halkeama, sillä se on lähes tyhjä. Istutukset eivät oikein viihdykään tällaisissa vedenkerääjä ruukuissa, joten parempi näin.

Voimapuutarhassa on uusi istuskelupaikka. Tämäkin on ilta-aurinkopaikka kuten vanha paikka riippakoivun alla. Vanhasta pihakuusesta tuli monta hyvää pölkkyä, joista saa kuorimalla istumapaikkoja. On vain odotettava, että pölkky harmaantuu.

Hyttysiä on niin paljon, että monessa puutarhapuuhassa olen kuljettanut mukanani hyttyssavua. Kylvin monivuotisten kukkien siemeniä. Heti samana iltana saapui ukkosmyrsky ja voimakas kaatosade. Luulen, että kylvörivit ovat sekaisin, sillä koko kylvölava oli hetken kuin uima-allas. 

Yrttitarhassa on paljon kerättävää. Minulla on vanha puinen astia, jossa on verkkopohja. Varmaan tämä on jokin siivilä ollut aikanaan. En tiedä käyttötarkoitusta. Mäkimeiramia on kuivumassa tässä kuvassa ja tänään keräsin iisoppia. Kuivaan aluksi tässä siivilässä pyyheliinan alla. Ylösalaisin käännetyt jälkiruokakulhot toimivat jalkoina, että ilma kiertää. Parin päivän kuluttua siirrän yrtit koriin ja sen jälkeen talletan ne ruskeaan paperipussiin. En ole saanut hankituksi oikeaoppisia lasisia maustepurkkeja. Niiden pitäisi olla tummaa lasia, näin muistaisin.


KESÄKUUN VOIMAPUUTARHA KORTIT

julkaistaan nyt. Voit tilata omat voimakortit kotiisi kerran kuukaudessa. Seuraavaksi pakkaan elokuun voimakortit heinäkuun viimeisellä viikolla. 

Valoa polullasiPolulla on valoisia ja varjoisia kohtia. Ilman toista ei voi olla toista. Voit nähdä valoisat kohdat edessäsi ja suunnistaa niitä kohti avoimin mielin.

OlenTunnen tuoksut, tunnen ilman ympärilläni ja herkistyn kuuntelemaan sisimpääni. Hengitykseni on luonnollista ja voin luottaa seuraavaan hetkeen. Se hetki syntyy tässä henkäyksessä. Olen.
Mahdollisuudet

Valoisan tähtitaivaan alla voin ymmärtää miten paljon maailmassa on mahdollisuuksia. Minä olen itselleni mahdollisuuksien tähtitaivas. Voin valita vapaasti omat tähteni.


Iloitsen tästä päivästä


Päivässäni voin aina löytää iloa niin tahtoessani. Keskittyessäni nauttimaan pienistä arkisista askareista löydän ilon sydämessäni. Kiitollisuus luo iloa.


Tämä viikko on ollut eläinten viikko. Tyhjensimme kotimme etupihan lammikon ja täytimme sen hiekalla. Pelastusoperaatiossa oli kuljetettava sangolla sammakoita ja keltalaitasukeltajia läheiseen isoon vesiojaan.  

Eräänä iltana pieni pupu poikkesi aivan etuoven edessä aterioimassa. Ehkä se oli rusakko. Takakoivet olivat pitkänlaiset.

Lepakot, jotka asustavat katonharjalla ovat lisääntyneet ja pikkuisia vauvalepakoita tippuu milloin mihinkin. Onneksi olen viisastunut viime kesästä enkä jätä milloinkaan avonaista vesiastiaa lähelle räystäitä. Sieltä voi nimittäin tippua vauvalepakko ja hukkua saaviin. 

Torstaina aamulla herätessäni riippui pikkuinen lepakko makuuhuoneen katossa. Se oli jostain seinärakenteiden välistä onnistunut luiskahtamaan alas. Lepakko pääsi turvaan aitan vintille. Kuvassa oleva lepakko on pelastettu ulkoa terassilta ja oli aika väsynyt löydettäessä. 

Västäräkki puolestaan on selittänyt innokkaasti miten sen poikanen on aikuistumassa. Viimeksi poikanen on nähty juuri siirrettyjen juhannusruusupensaiden alla. Poikanen vaikutti aidolta ja todelliselta västäräkiltä - pyrstö keikkui somasti.
Luovuin rastatukastani vappuna ja siitä asti olen kulkenut letit päässä, sillä hiukseni olivat niin huonokuntoiset. Lähinnä latvat olivat kuivat, ei oikeastaan muuta ongelmaa. Hiusten pituutta jäi kuitenkin olkapäille asti eli en joutunut siilitukaksi kuten voisi luulla.

Tiistaina viimeinkin pääsin kampaajalle ja nyt on ihanaa pitkästä aikaa olla kuten ennenkin. Päivitän profiilikuvani vielä kesän aikana. Pidin rastatukasta, mutta minulla ei ole tarpeeksi aikaa ja kärsivällisyyttä huoltaa rastalettejä. Rastojen siistinä pitäminen vaatii yllättävän paljon työtä. Jos ottaisin rastatukan uudelleen niin rastoittaisin itse omat hiukseni enkä ottaisi kuiturastoja, sillä mielestäni juuri rastalettien ompelukohdat aiheuttivat isoimman ongelman ja epäsiisteyden omien hiusten kasvaessa.

Luulenpa, että otan uuden profiilikuvan taas peilin kanssa puutarhassa kuten tässä kuvassa.

Asiasta aivan toiseen:

Kuten olen aiemmin kertonutkin niin teen innokkaasti Fly Ladyn siivous ja roinan raivaus ohjelmaa kodissamme. Heinäkuussa opetellaan tavaksi Swish & Swipe toimintoa. Tämä tarkoittaa, että kylpyhuone ja wc pyyhitään päivittäin pikaisesti. Olen tehnyt tätä jo pari vuotta, mutta välillä on aikoja jolloin laiskistun ja huomaan silloin parhaiten säännöllisyyden hyödyt ja tehon. 

Tänään otin ajastimella ajan miten paljon tehtävään kului ja se oli vain hieman yli 3 minuuttia. Homma menee näin: Aamulla kun menet kylpyhuoneeseen esim. pesemään hampaasi otat tavaksi samalla muistaa siistiä kylppärin ja wc:n. Molemmissa paikoissa on hyvä olla suihkutettava pesuaine valmiina. 

Sieppaat rätin, suihkautat pullosta peiliin, pyyhit, suihkautat tasoille ja altaaseen, pyyhit, riennät vessaan, suihkautat peiliin, pyyhit, suihkautat tasot ja altaan, pyyhit ja lopuksi suihkautat wc pytyn, pyyhit ja harjaat pytyn wc-harjalla. Rätti menee pyykkiin. 

Kun tämän tekee päivittäin niin oikeastaan ei juurikaan ole pyyhittävää ja kylpyhuone sekä wc ovat aina siistit. Tämä toimii!

Olen niin hurahtanut tähän Fly Ladyn juttuun, että varmasti kerron taas joku kerta lisää. Ymmärrän, että ei tämä kaikille sovi. Minulle sopii ja olen saanut valtavasti voimaa kodin siisteydestä.Runotalon asiat ovat paikoillaan, sillä en ole saanut rakennuslupa asiaa eteenpäin. Johtuu aivan täysin omasta saamattomuudestani. Ryhdistäydyn pikapuoliin. Lisäksi minun on myytävä autoni eli hankittava hieman edullisempi kulkupeli, joka kuitenkin olisi neliveto. Voimapuutarhassa on tapahtunut edistystä ja se onkin hyvä, jos aion ensi kesänä aloittaa läsnäolevan valokuvauksen kurssien pidon täällä puutarhassa. Runotalo ei vielä silloin ole valmis, mutta ei anneta sen haitata vauhtia.Seuraava voimakurssi alkaa 29. heinäkuuta ja sinne voi jo ilmoittautua mukaan. Oma aarrekarttani on viimeistelyä vailla ja seuraava voimakirjeeni kertoo kenties enkeleistä. 

Oikein mukavaa viikonloppua sinulle täältä RunoTalon hiljaisesta tuvasta. Ulkona ei liikahda lehtikään ja ukonilma on mennyt jonnekin taka-alalle. Aurinko paistaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti