.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pikkutaimia ja puutarhapuuhia

Ihana yllätys, että sade taukosi ja pääsin puutarhaan lempipuuhiini. Heinäkuun alussa lavaan kylvämistäni siemenistä ovat toistaiseksi itäneet nämä. Arvelen, että ne ovat sormustinkukkia. Kylvin siemenseosta ja lisäksi kaatosade sekoitti kylvörivit, joten siksi en tiedä mitä taimia minulla on. Jännittävää!

Jätin osan taimista lavaan ja harvensin liian tiheässä kasvavat ruukkuihin. Testasin samalla miten suitsuketikku pitää hyttyset loitolla. Ei toimi niin hyvin kuin hyttysavu, mutta nautin suitsukkeen tuoksusta puuhailun ohessa. Luulen, että pikkutaimetkin olivat ihmeissään.

Uskaltaisinko talvehdittaa taimet ruukuissa vai olisiko niiden varminta päästä maahan talveksi? En tiedä varmasti. Tiedätkö sinä?

Moni kylvökseni on epäonnistunut, sillä hankkimani multa oli liian savista ja kaatosateita on ollut usein. Korianteria kokeilin ensimmäistä kertaa ja siirsin nyt pikkutaimet lavasta ruukkuhin. Korianteri ei talvehdi ulkona, joten kokeilen kasvattaa sitä ruukussa sisällä.

En ole koskaan käyttänyt korianteria, joten täytyisi etsiä jokin resepti. Jokin ajatus minulla varmasti keväällä on ollut.


Persilja on hyvin pieni vielä. Tämän pitäisi olla talvehtiva lajike, josta voin kerätä siemeniä talteen.

Olisi ihanaa, jos voisin kasvattaa persiljaa ruukussa keittiön ikkunalla. Meillä täällä metsän keskellä on niin pimeää, että pitäisi olla lisävaloa.


Puuhaillessani alkoivat taas ideat pulpahdella. Parasta puutarhasuunnittelua on puuhaileminen puutarhassa. Silloin kaikki löytävät paikkansa itsestään. Ostin keväällä kaksi pallotuijaa, joiden piti mennä tienhaaran piristykseksi. Jouduin muuttamaan suunnitelmia ja tuijat jäivät odottelemaan ruukuissaan.

Tänään keksin mihin ne sopivat todella hyvin. Aion tehdä pienen muotopuutarhan eteläpäädyn yrttitarhasta ja tuijat sopivat mielestäni vastakkaisiin nurkkiin koristeeksi. Nämä tuijat eivät kasva kovin suuriksi.

Ideat alkoivat olla sitä lennokkaampia mitä pidempään kuljin pihalla. Puutarha-aitta oli jo muuttumassa viehättäväksi kesäaitaksi, jossa tarjoilen yrttiteetä ja myyn pikkuisia voimataimia...

Uusi ystäväni peltokehäkukka ihastuttaa minua edelleen päivittäin. Nyt kehäkukka on muutoksessa. Ensimmäisenä kukkineet nuput ovat kuihtumassa. Onneksi uusia nuppuja syntyy vielä lisää ja kehäkukka jatkaa varmasti vielä pitkälle pakkasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti