.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

lauantai 10. syyskuuta 2011

Apua! Kommentointi ongelmia???

Tämä viestini on kaikille bloggaajille.

Jo pidemmän aikaa minua on harmittanut, kun en pysty kommentoimaan lainkaan useimmissa blogeissa. Näyttää siltä, että vain ne joissa kommentointi tapahtuu erillisessä ikkunassa ovat minulle mahdollisia. Muualla kone heittää minut kirjautumissivulle ja vaikka kirjaudun niin en saa lopulta kommentoitua edes anonyymina.

Tämä on johtanut siihen, että yhteydenpitoni blogiystäviin on vähentynyt paljon. Myös niihin, joilla on erilliset kommentointi-ikkunat, koska olen niin turhautunut. On harmittavaa, kun kirjoittaa viestin ja sitten se katoaa avaruuteen.

Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia tai osaatteko neuvoa mitä minun pitäisi tehdä? Haluaisin, että pääsisin taas kommentoimaan silloin, kun tunnen että minulla on viestiketjuun sanottavaa.

Samalla haluan tässä kertoa terveiseni niille, jotka ovat ihmetelleet, kun en enää kommentoi oikeastaan juuri ollenkaan. Toki aikani ei riitä tiheään kommentointiin, mutta poikkeilen lukemassa ahkerasti ja olisi kiva edes joskus jättää merkki käynnistä. Nyt olen vain niin turhautunut, että olen tosiaan lopettanut lähes kokonaan. Olisi helpottavaa kuulla, jos joku muu on kokenut vastaavaa ja keksinyt ratkaisun.

12 kommenttia:

 1. Itselläni sama ikävä ongelma. Missähän vika lienee. Vain anonyymisti pääsen joihinkin blogeihin kommentaoimaan tai sitten sitä kautta, että valitsen
  nimi/URLosoite ja kirjoitan oman blogin osoitteen erikseen, jolloin kommenttiin jää linkki ilman kuvaketta. Siinä siispä yksi kiertotie, jolla pääsee perille. Mutta joissakin blogeissa sitä vaihtoehtoa ei kommentoimiseen tarjoudu.
  Tästä ei tainnut paljon apua olla....

  VastaaPoista
 2. Juuri tänä aamuna kirjoitin Harakalle aivan samanlaisesta ongelmasta :-0 Pitää aina laittaa anonyymina ja tekstiin kuka on kommentoinut.
  En tiedä, mistä kiikastaa..hmh!

  VastaaPoista
 3. Sari, minä olen tekninen idiootti, mutta pyydän nyt apua sinulle viikonloppupostauksessani!

  Et ikinä arvaa,mihin meni pieni Be alive -kortti! Sain yhdeltä blogiystävältä lahjaksi semmoisen kauniin pienen pullon, jossa on korkin paikalla pidike pienelle kortille tai valokuvalle. Nyt kun tason hiukan veasemamlle, näen aina, että olen elossa ja myös huonoina päivinä.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Google-tilin kanssa meille tuli 10 kk sitten tällainen ongelma. Johtui meillä siitä, kun koneessa oli vuorotellen kaksi käyttäjää samassa hakemistossa. Toisen käyttäjän tiedot ikäänkuin "Jäivät päälle". Ratkaisin silloin ongelman niin, että LIITYIN ja EROSIN blogin lukijaksi 6-8 kertaa peräkkäin, kunnes tili tavallaan "meni lukkoon" ja Googlessa kai rupesivat miettimään, että kukahan siellä oikein on Blogia lukemassa. Sitten jonkun ajan päästä pääsin lukemaan/kommentoimaan, joskus tosin aluksi taas väärällä identiteetillä... Mutta sitten lopuksi oikeallakin.
  Onko Teillä monta Google tilin käyttäjää koneessa? Tai onko Sinulla ollut joku toinen Google-tili käytössä?
  Nyttemmin meillä ei ole ollut ongelmia, kun molemmilla on Windowsissa omat käyttäjätunnukset. Toinen kirjautuu aina WINDOWSISTA ulos ja uusin käyttäjä avaa ohjelmat uudessa hakemistossa. Poistunut käyttäjä voi jättää kaikki ohjelmansa ja selaimensa auki, eikä tarvitse edes kirjautua ulos Googlesta.
  Käytän GoogleChrome-selainta. Tuo Open-ID on siis Google-tilin haltijoilla ja muilla käyttäjillä, joiden verkko-identiteetti on varmistettu.
  Kuulostaa hieman mystiseltä ongelmalta, mutta kyllä sen pitäisi olla nopeasti ratkaistavissa. Olen yrittänyt blogissani kirjoittaa joistakin tämäntapaisista ongelmista, toivottavasti saat ongelman ratkaistua. Jos et,niin ota yhteyttä blogiini, Etanatikku. Luen säännöllisesti Bloggerin ja Googlen omia blogeja ja viimeistään sitä kautta tämän ongelman pitäisi ratketa.

  VastaaPoista
 5. Joissakin minukin valitsemisisani kohteissa on tuo nimi/url kohta..
  joskus melkein kismittää kun aina pitää kirjoittaa koko litania..
  ja joka kerran??

  Voi hyvin ♥

  VastaaPoista
 6. Tulin kurkkimaan Leenan blogista, josko osaisin auttaa ongelmassa, mutta valitettavasti minäkään en osaa sanoa tuohon mitään neuvoa :/ Sen verran olen kuitenkin ymmärtänyt, että ilmeisesti toistaiseksi ei ole ongelmaan muuta ratkaisua kuin jokaisen muuttaa se kommentointi ponnahtamaan eri ikkunaan tai laatikkoon.

  VastaaPoista
 7. Kiitos näistä kommenteista kaikille. Minulla on vain yksi google-tili eli ei johdu siitä. Yksi keino joka auttaa on kun poistaa selaushistorian ja evästeet, mutta on aika työlästä tehdä sitä jatkuvasti.

  Minusta tuntuu, etten löydä edes tuota Tinttaruksen ja Hannen mainitsemaa kiertotietä ja taidan olla liian mukavuudenhaluinen ja sitä mieltä, että pitäisihän tällaiset asiat toimia sujuvasti. Kuluu hyvää keskusteluaikaa tekniseen kikkailuun...katsotaan mitä tässä selviää ja sitten otan yhteyttä Heikin Etanatikku blogiin.

  Kiitos kaikille, on hyvä tietää, etten ole ainut joka takkuilee kommentoinneissa.

  Leena, kiitos avuntarjouksesta, suuresta lukijajoukostasi voi hyvinkin löytyä joku joka tietää jotain. Hauska ja ihana tietää, että kortti on niin hyvässä käytössä ja että pidät sitä silmällä ;)

  VastaaPoista
 8. Susa, taidankin muistaa nähneeni joskus juttua tuosta, silloin vaihdoin omani tähän ponnahdusikkuna-asetukseen. Saattoi olla jopa sinun blogissasi tuo keskustelu, josta sen luin.

  VastaaPoista
 9. Hups! Muistin vielä yhden mahdollisuuden: http://java.com/en/download/testjava.jsp
  Tästä nettiosoitteesta voit tarkistaa toimiiko tietokoneesi Java-ohjelma oikein, onko Sinulla siitä viimeinen versio. Se ohjelma ei aina päivity automaattisesti ja silloin kannattaa käydä tarkistamassa...
  Kaikki nämä ihanat pienet verkkopalikat on ohjelmoitu Java-kielellä, ja kielestä tehdään jatkuvasti uusia versioita.

  VastaaPoista
 10. Heikki, kiitos sinulle. Java kaipasi päivitystä ja nyt se on päivitetty. Huomenna ehdin käydä testaamassa toimiiko kommentointi paremmin ja palaan sitten kertomaan tähän miten meni.

  VastaaPoista
 11. Ei korjaantunut ongelmani vieläkään. Kirjoitin kommentin, sitten on valittava google tili vaihtoehdoksi, kun ohjelma ei tunnista minua vaikka olen kirjautuneena...enterin jälkeen tulee laatikko tekstillä:

  Nykyisellä tililläsi (talo@runotalo.net) ei ole oikeutta katsella tätä sivua.

  Kirjaudu ulos ja vaihda tiliä napsauttamalla täällä .

  *

  Missähän lienee vika...

  VastaaPoista
 12. Palasin vielä kertomaan tähän, että sain avun kun vaihdoin selaimeksi google chromen, nyt voin kommentoida helposti ja ilman ongelmia.

  Ongelmani ratkaisi Heikki Etanatikku blogista. Kiitos hänelle.

  VastaaPoista