.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Valinnan vapaus - kaikessa

Kirkkaus on kaikkialla.
Kuljet minne vain
niin voit nähdä sen
- jos tahdot, oikeasti.
RunotaloKaikkein helpointa on olla
tekemättä ja yrittämättä yhtään mitään.
Sillä tavalla ei varmasti voi epäonnistua.
Mutta jos tahdot jotain tapahtuvaksi
on sinun oltava valmis myös epäonnistumaan.
Runotalo


Rumaa ei ole. Kaunista ei ole.
On vain mielipiteitä, kokemuksia.
Elämyksiä ja elämää.
Valitse.
Runotalo


Katselen tänään maailmaa hieman arkana
kuin sivusta katsojana.
Olen ymmälläni monista asioista joita tapahtuu.
Aina ei voi ymmärtää.
- Tarvitseeko minun?
Runotalo


Posted by PicasaAstellessani ulos pihapolulle tunnen usein aluksi eräänlaista toivottomuutta, sillä katsellessani ympärilleni en löydä ensin mitään kaunista katsottavaa. Maltan kuitenkin odottaa, sillä kokemuksesta tiedän, että yleensä alan nähdä eri tavalla kun annan itselleni aikaa ensin rauhoittua. Kuuntelen kaukaa kantautuvia lintujen ääniä ja huomaan miten hiekansekainen lumi ratisee kenkieni alla. Hengitykseni hidastuu ja hiljalleen alan nähdä ympäröivän maailman eri tavalla; kauniimpana.


Uskon, että parhaat asiat syntyvät ja tapahtuvat pakottamatta. Luovuuden voi löytää tekemisen ilon kautta. Keskittymällä elämän pienistä hetkistä nauttimiseen, voi löytää oman polkunsa jota pitkin on helppo ja kevyt kulkea. Silloin kaikki ovet avautuvat kuin itsestään ja ongelmat ovat vain ohimeneviä selvitettäviä pieniä esteitä.


Kauneutta voi löytää kaikesta kuin myös rumuuden niin halutessaan. Valinta ja päätös siitä miten näemme ja koemme asiat on aina meillä itsellämme. Onneksi niin, sillä silloin elämämme on meidän itsemme hallussa ja voimme muovata siitä oman näköisemme.


Toisinaan on vaikea ymmärtää kaikkea mitä kohdallemme sattuu. Ehkä voimme jatkaa eteenpäin ymmärtämättä kaikkea perinpohjaisesti, ehkä voimme vain antaa asioiden olla ja kulkea eteenpäin soljuen kevyesti eteen tulevat esteet kiertäen. Välillä on hyvä yksinkertaisesti nollata kaikki mielessä pyörivät asiat ja aloittaa taas uudelleen alusta. Onneksi sen voi tehdä joka hetki - aloittaa yhä vain uudelleen.


Tässä sitä taas mennään kohti uutta viikkoa ja uusia kokemuksia.


Mukavaa tulevaa viikkoa. Nautitaan joka hetkestä!


7 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja - pysähdytään siis hetkeksi kuuntelemaan lintujen laulua ;)
  Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
 2. Nautitaan tästä hiljaisuuden viikosta pysähtymällä, kuuntelemalla, näkemällä...

  VastaaPoista
 3. Viikko ei ole vielä edes puolivälissä ja olen jo ihan että huh huh! Nyt täytyy muistaa hidastaa ja todella muistaa, että piti nauttia tästä kaikesta. Rauhaisaa viikon jatkoa...

  VastaaPoista
 4. Totta, pysähtymällä, löytää, näkee, aistii, itsensä ja ympäröivän maailman paremmin,oikeat asiat, ne tärkeät. On onni, että asenteen voi valita aina itse, ihana asia, joskus vain niin vaikea toteuttaa. Sitä vain lopsahtaa vanhoihin kaavoihin ja porhaltaa pipo kenossa, näkemättä eteensä, elämättä elämäänsä. Joten hidastetaan, nautitaan pääsiäisen ajasta ja elämästä. Rentouttavaa, rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Samoin sinulle Valokki...täällä jo hidastelen ja nautiskelen ja aurinkokin pilkahtelee näkyviin sulattaen lumen pihamaalta. Helppo on hymyillä tässä.

  VastaaPoista
 6. Viisaita sanoja, ajatuksella annettuja...

  Nautinnollisia hetkiä myös sinulle.

  VastaaPoista
 7. Hyvää viikon alkua myös sinulle Marianne. Kiitos sanoistasi.

  VastaaPoista