.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

torstai 14. heinäkuuta 2016

Näin vapaudut stressaavista ajatuksista


En minä ole minä
ellen ole se 
mikä olen itsessäniKatsoin kirjailija Byron Katien haastattelun. Katien elämäntehtävänä on lopettaa ihmisten turha kärsimys. Hän kertoi neljästä kysymyksestä. Ajattelin heti, että tästä tahdon kertoa muillekin.

Katie Byron sanoo, että kärsimys jota koemme mielessämme ei ole todellista. Kyseessä on vain kertomus, jolla kidutamme itseämme. Katiella on yksinkertainen systeemi, jolla voimme vapauttaa itsemme näistä kärsimyksen ajatuksista.NELJÄ KYSYMYSTÄ


Katie neuvoo kirjoittamaan stressaavat ajatukset paperille ja sitten kysymään itseltäsi seuraavat neljä kysymystä
1. Onko se totta? Tämä kysymys voi muuttaa elämäsi. Ole rauhassa ja kysy itseltäsi onko kirjoittamasi ajatus totta.

2. Voitko todella tietää, että ajatuksesi on totta? Tämä on toinen tilaisuutesi avata mieltäsi ja mennä syvemmälle tiedostamattomaan mieleesi löytääksesi ajatuksia, jotka luulit tietäväsi, mutta et tiennytkään.

3. Miten reagoit, mitä tapahtuu kun uskot kirjoittamasi ajatuksen? Tämä kysymyksen kautta alat löytää sisäisen syyn ja vaikutuksen. Voit huomata, että kun uskot tuon ajatuksen tunnet epämukavaa oloa tai jopa pelkoa tai paniikkia. Mitä sinä tunnet? Miten kohtelet henkilöä (tai tilannetta) josta olet kirjoittanut, miten kohtelet itseäsi kun uskot tuon ajatuksen? Tee lista ja ole tarkka.

4. Kuka sinä olisit ilman tuota ajatusta? Kuvittele itsesi tuon henkilön läsnäollessa (tai tilanteen) ilman, että uskot tuota ajatusta. Miten elämäsi olisi erilaista, jos sinulla ei olisi mahdollisuutta edes ajatella tuota stressaavaa ajatusta? Miltä sinusta tuntuisi? Kumman valitset mieluummin - elämän ajatuksen kanssa vai sitä ilman? Kumpi tuntuu ystävällisemmältä ja rauhallisemmalta?Katie neuvoo kääntämään ajatuksen ympäri. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kokea vastakohdan sille mitä uskot. Kun olet löytänyt yhden tai useamman vastakkaisen toteamuksen alkuperäiselle ajatuksellesi, sinun on aika löytää ainakin kolme tarkkaa ja aitoa esimerkkiä siitä miten vastakohtainen ajatus on totta sinun elämässäsi. 

Näiden kysymysten kautta voi oppia suhtautumaan tilanteisiin uudella tavalla. Kirjoitin neljä kysymystä mukaellen jutusta, jonka löysin Oprahin sivuilta: Byron Katie's four questions. Alla olevalla videolla samasta aiheesta lisää englanniksi. Lilou Mace haastattelee Katie Byronia


Suomeksi löytyy Katie Byronin sivusto: Kuka olisit ilman tarinaasi

Löysin Katie Byronilta ainoastaan yhden suomennetun kirjan: Ilon tuhat nimeä.
Englanniksi häneltä on ilmestynyt useita kirjoja. 
Saatanpa lainata niitä kirjastosta, jos satun löytämään.
2 kommenttia:

 1. Byron Katieltä on suomennettu myös hänen perusteoksensa "Neljä kysymystä jotka voivat muuttaa elämäsi : rakasta elämää niin kuin se on!". Kirja löytyy mm. pääkaupunkiseudun kirjastoista. Jos osaa kohtuullisen hyvin englantia, niin suosittelen kuitenkin lukemaan sen englanniksi. Monet kirjassa käytetyt ilmaukset nimittäin kääntyvät vaikeasti suomen kielelle. Olen aika montakin kertaa päätynyt selittämään, että mitä tietyt lauseet ja ilmaisut tarkoittavat, kun ne eivät suomennoksen perusteella ole olleet selkeitä.

  Teen muuten itse The Work of Byron Katie -tekniikan fasilitointeja. Sitä pääsee toistaiseksi vielä kokeilemaan ihan ilmaiseksi. Lisätietoa fasilitoinneista ja omista kokemuksistani löytyy täältä: http://www.juusovoltti.com/the-work/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kerroit kirjasta. Mieluummin itse luen englanniksi ja juuri siitä syystä mitä mainitsit. Olen blogijuttuja englannista kääntäen kirjoittaessa huomannut, että usein on vaikeata löytää sopivia sanoja suomen kielestä ja tulee tosi monimutkaisia lauseita.

   Minusta Katien tekniikka on tehokasta, mitä olen itse vähän kokeillut, näin olen todennut. Kiitos linkistä, moni lukija sen tästä varmasti löytää ja poikkean itsekin tutustumaan.

   Poista