.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

tiistai 5. toukokuuta 2015

Suunnittelulla tavoitteet todeksi


Teen Runotalolle seuraavan vuoden suunnitelman aina vuoden lopussa. Tarkistan suunnitelman parin kuukauden välein ja muutan tarvittaessa. Vuosisuunnitelman pohjalta teen kuukausisuunnitelmat. Kalenterin täyttyessä nopeasti huomaan miten tärkeää suunnittelu on.Tällä hetkellä etsin sopivia ajankohtia taloprojektille. Rakentamiseen liittyvät asiat eivät ole suosikkejani. Siirtäisin mielelläni puhelinsoitot ja asioiden selvittelyt myöhemmäksi. Siirtämällä asioita voin menettää kokonaisen kuukauden. Kirjanpitokaan ei kuulu lempipuuhiini, joten sekin on hyvä olla määrättynä ajankohtana joka kuukausi. On selkeämpää ja tehokkaampaa kun teen kuukauden yhteenvedon ajoissa. Pidemmän ajan kuluttua on vaikea muistaa asioita ja paperipinot kasvavat pelottavan isoiksi.Kuukausisuunnitelman pohjalta on kiva tehdä viikkosuunnitelma joko sunnuntaina tai viimeistään maanantaina aamusta. Valmis viikkosuunnitelma kertoo mihin keskityn. Pyrin tekemään aina edellisenä päivänä seuraavan päivän suunnitelman. Päivän suunnitelmassa on yrityksen hoidettavat tehtävät ja lisäksi kotiini sekä itseeni liittyvät asiat. Yritän tehdä työt kello 8-16, mutta raja vapaa-ajan ja työn välillä on joskus vaikea erottaa.


Everything has a meaning. Also for you. www.runotalo.net


Tätä kirjoittaessa uunin ajastin piippaa ja kipaisen ottamaan leivän uunista. Käytän paljon ajastinta työskennellessäni. 30 minuutin välein pomppaan ylös tuolistani ja vähintäänkin kävelen muutaman askeleen ympäri tupaa venytellen. Kauniilla ilmalla saatan poiketa ulko-ovella hetken hengittämässä syvään ja kuuntelemassa lintujen laulua. Tänään olen saanut hassuja taukoja, sillä vintillä heräävät kimalaiset pöristelevät parin tunnin välein yksi kerrallaan tupaan. Avaan heille ikkunan ja muutamassa minuutissa kimalaiset pöristävät tyytyväisinä keväiseen puutarhaan.


Every day is the new beginning for me. www.runotalo.net

Päiväsuunnitelmaan valitsen otsikoksi päivän kolme tärkeintä tehtävää. Pidän huolen, että ne tulevat tehdyksi. Nuo tehtävät määräytyvät viikkosuunnitelmasta, joka puolestaan määräytyy kuukausisuunnitelmasta, jonka olen määritellyt vuosisuunnitelmasta. Näin useimmat suunnitelmani toteutuvat. Jos jokin suunnitelma ei tunnu hyvältä, muutan sitä vuosisuunnitelmassani. Osa asioista ei enää muutu niin usein kuin yritykseni alkumetreillä. On hyvä, että voin muuttaa suunnitelmia tilanteen mukaan. Vuosisuunnitelma on minulle työväline eikä pakollinen paikoilleen naulitseva paksu opus hienoine lukuineen. Pyrin pitämään vuosisuunnitelmani lyhyenä, korkeintaan kaksi A4 sivua. Mieluummin yksi.


I get stronger. www.runotalo.net

Viikkosuunnitelmassani on kellonajat tunnin välein. Aluksi en laittanut tehtäviä asioita tunnin tarkkuudella, mutta tänään aloitin tuntiaikataulun kokeilun. Huomaan heti, että tuntiaikataulu on minulle tehokkaampi. Varasin kirjanpitoon kaksi tuntia ja kun aika loppui siirryin seuraavaan tehtävään. Jatkan kirjanpidon tekoa myöhemmin. Paljon on sellaista mitä voisin hioa loputtomiin ja helposti eksyn asiasta sivuraiteille. Minun on keskityttävät tekemään kiireelliset ja oikeasti tärkeät asiat ensin. Tämän jälkeen voin hyvällä mielellä viettää aikaani mieluisia tehtäviä tehden. Päiväsuunnitelman sivussa on tilaa, johon merkitsen kaikki tehtävät asiat, jotka tulevat mieleeni päivän kuluessa. Siirrän niitä seuraaviin suunnitelmiini. En anna niiden johtaa minua harhateille. Lisäksi minulla on idealista uusille ideoille.


I am listening myself. www.runotalo.net


Blogin kirjoittamiseen löysin täältä sopivan suunnitelmapohjan. Voimakortit toistuvat blogissa säännöllisesti perjantaisin  ja se on tuntunut hyvältä. Tahtoisin oppia suunnittelemaan blogin päivitykset paremmin.

Netissä on paljon erilaisia suunnitelmapohjia olemassa. Löysin tällä hetkellä käyttämäni suunnitelmapohjat Lisa Jacobsilta tilaamastani työkirjasta. Aion tehdä oman suunnitelmapohjani kunhan tiedän millainen minulla toimii parhaiten. Toivon, että innostut tekemään oman suunnitelmasi ja saat siitä paljon hyötyä itsellesi. Suunnitelmia voit käyttää avuksi lähes mihin tahansa.

Jos tavoitteesi liittyvät kodin siisteyteen, poikkea katsomassa kirjoitukseni IHANA KOTI - Fengshui ja roinan raivaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti