.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Spiraalin merkitys voimakurssissa


 Tilaa Spiraalipolun opasDoodling in Math: Spirals, Fibonacci, and Being a Plant [1 of 3]

Alkuperäinen spiraalivideo, jonka mainitsen jutussa, ei ole enää saatavilla. 
Tämä video kertoo samasta aiheesta. Kirjoitukseni lopussa videot nro 2 ja nro 3.
SPIRAALIN MERKITYS VOIMAKURSSISSA


Spiraali kiehtoo minua. Piirrän mielelläni spiraaleja ja ihailen spiraaleja kaikkialla missä niitä löydän. Suosittelen, että luet ensin tämän kirjoitukseni kokonaan ja katsot vasta sitten yllä oleva videon, jos tahdot tutustua tarkemmin asiaan.

Voimakurssin synty


Kirjoitin voimakurssin yhteen menoon alusta loppuun 29.6.2012. Olin aiemmin yrittänyt luoda kurssia Runotalolle johdonmukaisesti suunnitellen. Halusin kurssin, joka auttaisi sinua löytämään todellisen itsesi.  Tahdon jakaa mitä olen löytänyt, sillä uskon sen olevan arvokasta ja avuksi. 

Ensin en saanut kurssisuunnitelmia etenemään. Luovutin. Yllättäen kurssi alkoi syntyä juuri silloin kun en enää yrittänyt. Näin tapahtuu monen asian kanssa. Liika ajattelu ei ole hyvästä. Samalla tavalla syntyvät voimarunot. Sitä sanotaan kanavoinniksi. Uskon, että kaikki taiteilijat tietävät mitä se on. Se on jonkinlainen yhteys kaiken alkulähteeseen. Kuka tahansa meistä voi poimia sieltä itselleen inspiraatiota. On vain hiljennnyttävä ja luotettava, että kaikki menee juuri kuten kuuluukin. Olen kirjoittanut voimarunoja vuodesta 1988. Tuolloin pidin sitä kummallisena, mutta en pidä enää. Nyt rohkenen mainita siitä ensimmäisen kerran. Minä kanavoin. Voimakurssi on kanavoitua tekstiä. Olen kirjoittanut koko kurssin yhdeltä istumalta. Jälkeenpäin tein kappalejaot ja korjasin kirjoitusvirheet. 

Tiesin, että spiraali on merkityksellinen vanha symboli luodessani voimakurssia. Spiraalilla on kurssissa isompi merkitys kuin oivalsinkaan.  
 

Oivallus aamuhetkessäJoogaan aamuisin ennen töihin lähtöä. Pari päivää sitten etsin sopivaa taustamusiikkia netistä. Huomasin videon, jossa oli kaunis spiraalikuvio. Jäin heti koukkuun ja ahmin kaiken tiedon itseeni. Tämä video puhutteli minua ja sisintäni syvästi,  aivan kuin olisin löytänyt johtolangan itselleni. Sain selityksen siihen miksi voimakurssissa on oltava spiraali. Tiedäthän tunteen, kun kaikki ei ole sattumanvaraista vaan tarkoituksellista? Silloin melkein itkettää ilosta ja sydän täyttyy kiitollisuudella. Video kesti reilut 30 minuuttia, mutta juuri sen verran minulla oli aikaa ja tein samalla aamupuuhia.


Spiraalin merkityksestä


Spiraali on todella vanha symboli. Sitä on löydetty kaikkialla maailmassa. Se kuvastaa laajenevaa maailmankaikkeutta ja luonnon kiertoa. Maailmassa on löydetty useita vaikuttavia vanhoja spiraaleja. Luonnossa on useita spiraaleja: etanoissa, simpukoissa, merihevosissa ja hämähäkin verkoissa. Jopa meidän oma DNA on spiraalimainen. Galaksit, linnunratamme, hedelmien ja kasvien rakenne lähemmin tarkasteltuna - kaikissa on samoja malleja. Kaikki perustuu matematiikkaan. Spiraali tekee kaiken mahdolliseksi.

Oletko nähnyt nopeutetun videon siemenen kasvusta pieneksi taimeksi? Kasvun liike on spiraalimainen. Kukkien emien rakenne ja terälehtien asettuminen ovat kaikki spiraalimaisia. Minulle tutuimpia ovat kävyt ja saniaiset - niistä löydän helposti spiraalin. Miten luonto osaakin ilman laskinta tehdä niin hienoja asioita? Luonnossa on paljon hämmästyttäviä, hassujakin yhteneväisyyksiä: miten samankaltaiset voivat olla ihmisaivot, kaali ja korvasieni rakenteeltaan.
Maailmankaikkeus ja elämänvoima


Maailmankaikkeus on kuin näkymätön iso hermoverkosto eli aivan kuin valtavat isot aivot. Luonnon kauneus paljastaa jotain maailmankaikkeuden aivojen nerokkuudesta. Me emme pysty näkemään miten se tapahtuu, mutta voimme nähdä kauniita ja ihmeellisiä lopputuloksia kaikkialla ympärillämme luonnossa. 

Puu muistuttaa ihmiskehoa. Opettelin kundaliinijoogaa ja huomasin, että olen enemmän kuin pelkkä keho lihaa ja verta. Elämänvoima voi virrata minussa aivan kuin mahla ja elämänvoima virtaavat puussa. Minussakin on oksien verkosto, joka on minun elämänvoimani verkosto, jonka on hyvä virrata vapaasti kuljettaen energiaa. Kun keskityn ja hiljennän mieleni vahvistan omaa elämänvoimaani. Voin tervehdyttää kehoani avaamalla chakroja, jotka ovat elämänvoimaa kuljettavia vauhtipyöriä kehossani. 

Omaa avautumista ei voi pakottaa. Videolla on hyvä esimerkki miten kukan nuppua ei voi väkivalloin avata ennen aikojaan. Kukka avautuu sitten kun sen aika on ja silloin se on kaunis ja täydellinen. Samoin on meidän ihmisten suhteen. On hiljennettävä oma mielensä ja keskityttävä omaan sisäiseen maailmaan löytääkseen oman elämänvoimansa keskuksen. Sitten voi avautua omaksi vahvaksi ja kauniiksi itsekseen. Silloin spiraali on nähtävissä kaikkialla - se on linkki sisäisen ja ulkoisen maailman välillä. 


Oman sisäisen voiman vahvistaminen on tärkeää. Nyt ymmärrän sen yhä vahvemmin. Toivon, että sinäkin löysit tästä itsellesi uutta voimaa. Varmasti löytyi myös ajateltavaa, mutta yritetään vähentää ajattelua. Hiljennetään mielemme, otetaan vastaan viisaus, joka meillä sisimmässämme on poimittavissa. Tilaa Spiraalipolun opas
klikkaa kuvasta tilaamaan
Jatko-osat ensimmäiselle videolle:

Doodling in Math Class: Spirals, Fibonacci, and Being a Plant [2 of 3]


Doodling in Math Class: Spirals, Fibonacci, and Being a Plant [3 of 3]


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia mutta toi viimeinen kuva on pelottava :D Jollain tapaa tulee mieleen jonkinsprtin lihansyöjäkasvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hassua - minusta kuva ei ole pelottava...paitsi nyt kun kerroit niin osaan löytää siitä tuonkin puolen. Saniaiset ovat varmasti sukua niille lihansyöjäkasveille :)

      Poista