.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

torstai 12. marraskuuta 2015

Kierrätysideoita joulupaketointiin


Tahdoin keksiä Kukkien kaupan joulunajan lähetyksiin jotain uutta. Oli vaikea keksiä idea joka toimisi kaikilla tuotteilla samalla periaatteella. Järkevintä on kuitenkin pyrkiä pakkaamaan kaikki samalla tavalla, sillä muuten aikaa kuluu liian paljon ja tärkeintä on, että tuotteet pääsevät ajoissa postiin. Jo jonkin aikaa olen paketoinut vanhojen koulukasvioiden ja kasvioppikirjojen sivuihin. Ne sopivat voimapuutarhan ajatusmaailmaan hyvin. 

On kiva yhdistää paketin päällinen paketin sisältöön. Voit löytää kirpparilta vanhoja kirjoja, jotka sopivat lahjan saajan maailmaan. Keittiöön ja ruokaan liittyvän paketoisin vanhan keittokirjan sivuihin, työkaluja voisi pakata koneopin kirjan sivuihin (niitäkin näkyi kirpparilla olevan) ja vanhat romaanit ovat hauskoja myös. Mitä kaikkea vielä voisi keksiä?

Jos kirjassa on varastoinnin tunkkaista tuoksua, laita se löyhästi muovipussiin, muovipussi toiseen muovikassiin, jossa on pari teelusikallista soodaa ja sulje kassi. Sooda imee vanhat tuoksut itseensä.


Käytän vain yhden sivun yhteen pakettiin, joten yhdestä kirjasta riittää pitkään. Tähän samaan pakettimalliin saan sopimaan voimakorttipakat, tarraniput, voimalinnut, voimasiilit ja voimakorut. 


Ensimmäiseksi kiedon tuotteen valkeaan makulatuuripaperiin, joka on mukavan pehmeää, rapisevaa ja hieman läpikuultavaa. Silkkipaperikin kävisi ja niitähän on useita värejä. Silkkipaperia, makulatuuripaperia ja muita pakkaustarvikkeita voit tilata esim. Napakasta.


Seuraavaksi kieputan valkoisen paketin ympärille voimarunon. Koruissa ja linnuissa on omat pitkät voimarunonsa. Muissa tuotteissa on lyhyempi voimaruno. Runotalon tähtikukkalogon jätän päällimmäiseksi.Sitten on vuorossa vanhan kasvikirjan sivu. Kiepautan sen paketin ympäri siten että saumakohta jää alapuolelle. Isojen voimakorttien pakettiin sivu ei riitä, joten leikkaan aukeaman puoliksi ja taitan reunat. Siten saan tehdyksi vyötteen paketin ympärille ja valkoista saa jäädä hieman enemmän näkyviin paketin päistä. On hauskaa, että jokainen paketti on yksilö. Toisissa sivuissa on kuvia ja toisissa pelkkää tekstiä. Kaikki sivut ovat täynnä kasveihin liittyvää tietoa, joka sopii voimapuutarhan tunnelmaan.


Kietaisen paketin ympärille roheaa pellavaista narua useamman kierroksen ja sidon rusetille. Punaisesta paperinarusta leikkaan pienen palan rusetiksi. Lopuksi pujotan mukaan voimapuutarhasta keräämääni kasvinosan. Postituksen ajaksi saatan laittaa siemenkodan tai muun herkän kasvinosan erikseen paperiin kiedottuna, että se pysyy ehjänä. Lahjan antaja voi kiinnittää kasvin itse paketin päälle. Se on helppo pujottaa narujen alle. 

On hauskaa, jos keksit paketin päälle jotain mikä liittyy jotenkin lahjaan tai on saajalle muuten mieluinen ja sopiva. Kirpputoreilla on paljon pieniä kummallisia esineitä, joilla voi piristää paketteja. Toki perinteiset koristeet, joulutikkarit, piparit ja kuusen oksatkin ovat kivoja.


Näin mennään jouluaattoon saakka täällä Runotalossa paketoiden. Toivottavasti sait hyviä ideoita ja inspiraatiota lahjapakettien tekoon.

PS Kuvasin paketit ulkona voimapuutarhassa ja puista tipahteli vesipisaroita. Siksi näissä pakettikuvissa näkyy kirjojen sivuissa pieniä läikkiä. 
Poikkea Kukkien kauppaan
tilaamaan kauniit valmiit lahjapaketit
*
Tuleeko sähköpostiisi jo voimakirje?
Voimakirjeessä linkit uusimpiin voimarunoihin ja voimakortteihin, 
tietoa kursseista ja Kukkien kaupan tarjouksia.

voimakirje

Voimakirje on ilmainen ja ilmestyy perjantaisin.4 kommenttia:

  1. Kauniita paketteja, itsekkin tykkään tuollaisista eniten, mutta ne jotka saavat harvat pakettini tykkäävät painetuista kirkkaista väreistä, bling blingistä jne. Harmi, mutta silti olen laittanut joskus lahjat itse tehtyihin papereihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkansa, että kaikki eivät osaa arvostaa omatekoisia pakkauksia :) Onhan se ihanaa, että maailmassa on monia vaihtoehtoja ja iloiset väritkin ovat välillä paikallaan (minullakin on yksi sellainen idea kehitteillä...) Kun tuntee lahjan saajan tarpeeksi hyvin, voi sovittaa paketin ulkoasun saajan mukaan. Sama juttu sen sisällön kanssa, ettei hankkisi sellaista mitä itse haluaisi lahjaksi vaan sille saajalle mieluisan :) Kiva, että jätit viestiä ja mukavia jouluvalmisteluita :)

      Poista