.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Syvällisiä ajatuksia puutarhapenkillä

Maailmassa asuu miljoonittain ihmisiä
ja jokainen heistä on erilainen.

Juhli omaa ainutlaatuisuuttasi,
nosta malja joka päivä
sille että olet niin omanlaisesi, ainutkertainen.
Etsi tuota ainutlaatuisuutta sisimmästäsi,
tee siitä näkyvää ja kaunista,
anna sen loistaa ja johdattaa kulkuasi.
Silloin et voi kulkea väärille poluille
ja pääset varmasti nopeasti perille.
Runotalo

Kuumuus hohtaa kasvoilleni,
olen kuin kevyttä ilmaa
liitäessäni kohti aurinkoa.
Keltainen kuuma aurinko,
sinä odotat minua tänään.
Olen sinun omasi,
sillä en tahdo muuta.
Runotalo
Kadotettu aarre odottaa sisimmässämme,
se pyytää tulla huomatuksi ja löydetyksi.
Emme avaa kantta, emme kurkota ja katso
mitä sieltä oikeasti löytyy, tässä todellisuudessa.
Katsoessani eteenpäin rohkeammin
voin löytää aarteeni.
Eiliseen tukeutumalla se ei tule esiin
vaan häipyy pois kuin uni,
jota ei enää löydä.
Katso siis rohkeasti sinne minne
et ole aiemmin rohkaistunut katsomaan
- mitä siellä näet sellaista joka on sinun?
Ota se ja käytä sitä,
se on sinun oikeutesi, sinun lahjasi.
Runotalo


Yllättävän nopeasti on lumi kadonnut puutarhastani. Hopeahärkki on jo hyvässä kasvuvauhdissa vaeltaen mattomaisena kohti tien reunaa. Lumikellot pilkistävät jo useammalla suunnalla, osa lumen keskeltä. Istahtaessani penkille huomaan jouluruusun keskellä olevat kukkanuput. Toivottavasti herkät nuput selviävät hyvin ja saan pian nähdä kauniit valkeat kukat. Tämä on jouluruusuni ensimmäinen kevät ulkona puutarhassa. Sain sen lahjaksi toissa jouluna ja se on istutettu ulos vasta syksyllä. Penkillä istuessa lintujen laulaessa ja kyyhkysten äänten kuuluessa hieman kauempaa metsästä voin miettiä rauhassa runojen syvällisiä ajatuksia.

Olen viime aikoina tuntenut erityistä iloa omasta ainutlaatuisuudestani ihmisenä. Olen myös nauttinut muiden ihmisten ainutlaatuisuudesta. Tunnen, että mitä enemmän löydän omia erikoispiirteitäni ja mitä paremmin opin hyväksymään ne, jopa rakastamaan niitä, niin sitä enemmän alan saada noista piirteistäni irti. Alan löytää oman voimani, joka ei olekaan kovin vähäinen. On hyvä tunne seisoa omilla jaloillaan tässä maailmassa tuntien, että tähän minä kuulun ja tässä minulla on täysi oikeus olla juuri tällaisena. Tiedän, että kaikilla puutarhani kasveilla on tuo taito hallussaan - kyky rakastaa itseään sellaisena kuin on ja olla läsnä joka hetki olemassa olosta nauttien.

Kevät ja auringonpaiste antavat minulle aina saman energisen elämänvoiman tunteen. Keväinen tuuli tuntuu hyvältä eikä ollenkaan aiheuta vilunväreitä. Ilma on puhtaan raikas ja multa tuoksuu hyvälle. Olen kiitollinen, että saan olla kokemassa kaiken tämän terveenä ja elinvoimaisena. En aio pitää itsestäänselvyytenä sitä, että voin tehdä puutarhatöitä, nähdä kaiken kauniin ja kuulla lintujen laulun. Ajatella, miten paljon elämässä voi olla hienoja ja oikeastaan todella ihmeellisiä asioita.

Aarre on sisimmässämme meillä jokaisella. Kyky ja tahto elää elämää joka päivä, joka hetki saaden siitä itselleen parhaan mahdollisen. Tarkkailemalla ympäristöään voi löytää monia asioita joista voi olla kiitollinen ja onnellinen. Kiitollisuus sydämessä on hyvä tunne ja se tekee olosta kevyen. Uusi mahtava vielä kirjoittamaton, elämätön, kokematon viikko on edessämme. Aion elää taas hieman täydemmin kuin viime viikolla. Aion kasvaa ja kehittyä ihmisenä, nähdä mitä minulla on annettavana maailmalle ja mitä kaikkea voin siitä myös itselleni saada: elämän kokemusta, muistoja, tunteiden vuoristorataa ja mitä kaikkea vielä ?

Mukavaa ja elämyksellistä viikkoa teille rakkaat lukijat.


10 kommenttia:

 1. Sanoit jälleen tärkeitä asioita, muistutit mieleen kauneuden. Kiitos ajatuksistasi ja ihanista runoistasi, ne antavat voimia eteenpäin.
  Hyvää viikkoa sinulle, nautitaan auringosta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Valoru, valoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista runoista , keväisistä kuvista ja ajatuksia herättävistä sanoistasi :)

  Oikein ihanaa kevättä ja paljon iloa muutoinkin!

  VastaaPoista
 4. Kyllä pidin noista runoista, niin osuvia tähän hetkeen. Lumet ne melkein yllättivät lähdöllään ja hyvä niin, saa vihreitä alkuja odotella:)

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava blogi sinulla! Pystyin samaistumaan tekstiisi niin samanlaisia ajatuksia mitä itselläni on ollut viime aikoina. Elämä todella on lahja mihin on kätkettynä paljon kaunista ja hyvää.
  Elämyksellistä viikkoa myös sinulle Sari :)
  -Marie

  VastaaPoista
 6. Hanna, ole hyvä ja paljon iloisia päiviä sinulle myös!
  Eija, minä ihmettelen vieläkin, että miten kevät niin nopeasti tulikin tällä kertaa. Mukava, että pidit runoistani.
  Marie: kiitos sinulle sanoistasi. Sinun blogissasi oli kaunis tunnelma ja hyviä ideoita, joten oli liityttävä lukijaksi, että löydän sinne katsomaan toistekin. Elämyksellinen viikko minulla onkin menossa, mutta ei siten kuin luulin alunperin. Elämänmakuista on ;)

  VastaaPoista
 7. Kyllä sinulla on aina niin ihania hempeitä, lempeitä ajatuksia, mutta samalla niin voimakkaita. Oikein aina odotan uusia tekstejäsi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Valokki kannustavasta palautteesta. En ole tohtinut julkistaa tänne voimakkaimpia ja vähän erikoisempia tekstejäni ainakaan toistaiseksi. Olen valikoinut sellaisia, jotka tuntuvat sopivilta eli eivät olisi liian kummallisia, ettei kukaan alkaisi pitää minua ihan omituisena - siitä kai se johtuu ;)

  VastaaPoista
 9. Kauniita ajatuksia<3 Milloin aiot julkaista kirjan?=)

  VastaaPoista
 10. Mimmuli: olen unelmoinut toisinaan kirjasta...ehkä jonain päivänä...kiitos, kun muistutit :)

  VastaaPoista