.

Mukava, että poikkesit tänne: Olet nyt Runotalon vanhassa blogissa, jossa on tarinaa vuosilta 2009 - 2017. Voimarunot jatkuvat Runotalon uusilla nettisivuilla ♥ klikkaa tästäRunopolkujen lakaisuterveisin Runotalon Sari

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kotoisa olo tässä maailmassa


Kaunis on hiljaisuus.
Lähde etsimään sitä
ja löydät aivan uuden maailman.
Runotalo

 


Ruutujen takana asuvat maailmat toiset.
Niihin  jos kurotat, löydät ulottuvuudet
joista et osannut uneksiakaan.
Runotalo

 


Kuuntelen.
Aavistelen.
Sydämeni taitaa
puhua minulle tänään.
Äänensä on hyvin pieni,
niin hiljainen.
Kuuntelen.
Runotalo

 

 

Tänään ylitän asettamiani raja-aitoja. Annan luvan itselleni laittaa tänne toisenlaisia kuvia. Olin päättänyt tehdä tyylikkäitä kuvasarjoja, mutta välillä on hyvä antaa itselleen lupa tehdä toisin kuin mitä on suunnitellut. Tuo sama pätee kohdallani monessa asiassa. Liekö hyvä vai huono asia, kenpä sen lopulta tietäisi. Olen vapaa tekemään poikkeuksia ja nautin siitä. Yritän sallia saman vapauden myös kaikille muille.

Hiljaisuus. Oikeastaan se on läsnä joka hetkessä. Sanojen välissä on taukoja ja hengityksessämme on hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään. Etsin toista maailmaa noista pienistä hetkistä. Jos voin pysähtyä siihen, missä kaikki loppuu ja alkaa taas uudelleen, voin löytää toisen ulottuvuuden, paikan jossa on rauha.

Toinen maailma. Olen varma, että toisia maailmoja on olemassa. Ajattelen, että tämä tuttukin maailma esittäytyy meille jokaiselle hyvin erilaisena. Kaikki on kiinni meistä itsestämme. Miten me koemme maailmamme aisteillamme, mihin kiinnitämme huomiomme; siitä muodostuu oma kokemuksemme maailmasta.

Sydämen viisaus. Meillä jokaisella on paljon viisautta sisimmässämme. Se on hiljaista viisautta, joka on löydettävissä ja otettavissa käyttöön. Sen voi löytää parhaiten näkemällä sen ensin muissa ihmisissä. Etsinnän voi aloittaa myös eläimistä ja luonnon kasveista, sillä niistä se on helpoiten löydettävissä.

Kuluneella viikolla opettelin olemaan kiitollinen ja tuntemaan oloni kotoisaksi tässä maailmassa joka hetki. On hyvä tunne, kun voi tuntea olevansa omalla paikallaan. Aion jatkaa samalla tavalla nyt tulevalla viikolla. Katselen ympärilleni kiitollisena ja huomaan kaikki arvokkaat asiat ympärilläni ja elämässäni. Niitä on todella paljon.

Kotoisaa ja kiitollista tulevaa viikkoa tässä maailmassamme!


7 kommenttia:

 1. No, Sinä Valokuvaaja Luonnon Armosta, olethan huomannut miten sarjasi ovat purreet miuun ja lukijoihin. Ne pikarililjatkin! Nyt odotin aluksi kielotrio, koska olen valkositen kukkien hullu, mutta yllättäen minut hurmasikin tuo kakkonen. Se on mystinen, runollinen lupaus uudesta...

  Pitää ylittää rajoja. Pitää uskaltaa hypätä pimeään löytääkseen valon. Pitää uskoa, että elämä on täynnä uusia ovia, joita aukoa ja nurkan takana odottaa aina seikkailu.

  VastaaPoista
 2. Itsekin ihastuin kakkoseen. Huvittavaa, että kuvassa on ihan peruskukka: vuorikaunokki nupullaan.

  Niinpä! Juuri nyt minä auon ovia kuin mielipuolinen ja kurkistelen kaikkiin nurkkiin, hymyilen ja odotan isoa ihmettä tapahtuvaksi milloin tahansa :)

  VastaaPoista
 3. Aivan upeita kuvia, runoja ja ajatuksia :)

  Ihanaa kesäkuuta sinulle !

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniit kuvat, kielo on kuin prinsessan hattu ja tuo vuorikaunokin nuppu, sievä kuin vastaherännyt oravanpoika.
  Kerta kaikkiaan onnistuneet kuvat ja ajatukset on tietysti huippuluokkaa.
  Terveisin Kaisa

  VastaaPoista
 5. Hanna ja Kaisa, kiitos teille! Oravanpoika on minulle aina hyvä merkki - kerran näin niitä viisi kerrallaan ja se oli mahtava päivä!! Huippuonnekasta kesäkuuta teillekin :)

  VastaaPoista
 6. Onni outo odottamaton, ihan nurkan takana on. Eikös vain? Kuvasi ovat niin, niin ihania, täydennettynä ajatuksillasi. Hassua, kuinka hiljaisuudella on eniten asiaa ja pysähtymällä pääsee kaikkein kauemmaksi. Niin se vain on. Hyvää ja onnellista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Valokki, niin se varmasti on. Päivä päivältä olen siitä varmempi. Vastakohdat täydentävät toisiaan, liittyisikö tuo hassu juttu siihen, ovelaa...onnen hetkiä sinullekin paljon, paljon!

  VastaaPoista